مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

12,431
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر هیدروپرایمینگ بذر در بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگوم شیرین تحت شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 59

چکیده

 پرایمینگ بذر تکنیکی است که به واسطه آن بذور پیش از قرارگرفتن در بستر کشت, از لحاظ فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آمادگی جوانه زنی را به دست می آورند. این امر سبب تغییرات زیستی و فیزیولوژیکی زیادی در بذور و همچنین گیاه حاصل از آن می گردد, به طوری که نتیجه این عمل در جوانه زنی, استقرار اولیه گیاه, زودرسی و افزایش کمی و کیفی محصول قابل مشاهده می باشد. در این مطالعه اثر هیدروپرایمینگ (آماده سازی بذر) بر جوانه زنی و رشد بذور سورگوم شیرین رقم Sofra در شرایط تنش شوری مورد بررسی قرار گرفت . آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد اهواز انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل, سه سطح صفر (بدون پرایم), 12 و 24 ساعت پرایم بذر با آب مقطر و پنج سطح شوری, صفر (شاهد), 50, 100, 150 و 200 میلی مولار در لیتر نمک کلرید سدیم بود. تجزیه واریانس داده های حاصل نشان داد که جوانه زنی بذور سورگوم شیرین تحت تاثیر سطوح مختلف شوری قرار گرفت و با افزایش سطح شوری درصد جوانه زنی بذور کاهش یافت. نتایج نشان داد در بیشترین سطح شوری بذرهای پرایم شده دارای درصد جوانه زنی بالاتری نسبت به سایر بذور بودند. غلظت های بالای نمک (150 و200 میلی مولار در لیتر) موجب افزایش میانگین زمان لازم جهت جوانه زنی شد. سطوح بالای شوری سبب کاهش طول ریشه چه و ساقه چه گردید. با افزایش سطح شوری, وزن خشک ریشه چه و ساقه چه کاهش معنی داری نشان داد و با وجود اینکه هیدروپرایمینگ بذور باعث تعدیل اثرات تنش شوری شد اما این کاهش از نظر آماری معنی داری نبود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

اسماعیلی پور، ندا، و مجدم، مانی. (1388). اثر هیدروپرایمینگ بذر در بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگوم شیرین تحت شرایط تنش شوری. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 1(3)، 51-59. SID. https://sid.ir/paper/174396/fa

Vancouver: کپی

اسماعیلی پور ندا، مجدم مانی. اثر هیدروپرایمینگ بذر در بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگوم شیرین تحت شرایط تنش شوری. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1388؛1(3):51-59. Available from: https://sid.ir/paper/174396/fa

IEEE: کپی

ندا اسماعیلی پور، و مانی مجدم، “اثر هیدروپرایمینگ بذر در بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگوم شیرین تحت شرایط تنش شوری،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 1، no. 3، pp. 51–59، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174396/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button