Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

982
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

707
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات مکمل های آنزیمی بر عملکرد و متابولیت های سرم خون جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 98

چکیده

 در آزمایشی اثر مکمل های چند آنزیمی بر عمل کرد, خصوصیات لاشه, تغییرات برخی از فراسنجه های بیوشیمیایی سرم, قابلیت هضم پروتیین و انرژی قابل متابولیسم در جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح پایه کاملا تصادفی به اجرا درآمد. 300 قطعه جوجه خروس گوشتی از سویه راس 308 در 5 تیمار و 4 تکرار که سهم هر قفس 15 قطعه جوجه بود با جیره های آزمایشی به مدت 49 روز تغذیه شدند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از تیمار 1) جیره شاهد فاقد مکمل آنزیمی, 2) جیره شاهد +0.05 درصد مکمل آنزیمی روابیو حاوی (زایلاناز, بتاگلوکاناز, سلولاز و پکتیناز), 3) جیره شاهد +0.05 درصد مکمل آنزیمی گریندانزیم حاوی (زایلاناز, بتاگلوکاناز و آلفا آمیلاز), 4) جیره شاهد + 0.05 درصد مکمل آنزیمی نوترکس حاوی (زایلاناز و بتاگلوکاناز), تیمار5) جیره شاهد + 0.05 درصد مکمل آنزیمی کمین حاوی (زایلاناز, بتاگلوکاناز و سلولاز). جیره گروه های آزمایشی دارای انرژی و پروتیین یکسانی بودند. صفت های خوراک مصرفی, افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در پایان دوره های آغازین (1-21 روزگی), رشد (22-42 روزگی), پایانی (43-49 روزگی) و کل دوره پرورش (1-49 روزگی) مورد محاسبه قرار گرفتند. مقدار تری گلیسرید, کلسترول, LDL, HDL گروه های آزمایشی نیز در پایان هر دوره محاسبه شد. نتایج به دست آمده نشان داد که کلیه صفات مربوط به عمل کرد جیره های حاوی مکمل آنزیمی بهبود معنی داری نسبت به گروه شاهد داشتند (P>0.01) در دوره رشد و پایانی خوراک مصرفی در تیمار شاهد نسبت به بقیه گروه ها کاهش داشت (P>0.01) افزایش وزن در دوره های مختلف, در دوره های آغازین, رشد, پایانی و کل دوره پرورش در تیمار شاهد کاهش معنی داری نسبت به سایر گروه های حاوی آنزیم را نشان داد (P>0.05) همچنین در تمامی دوره های پرورشی بهبودی در ضریب تبدیل غذایی گروه هایی که از مکمل های چند آنزیمی استفاده کرده بودند نسبت به گروه شاهد مشاهده شد (P>0.05) نتایج حاصل از اندازه گیری متابولیت های خونی نشان داد که تیمارهای حاوی مکمل های چند آنزیمی سبب کاهش معنی دار میزان تری گلیسرید, کلسترول و LDL سرم خون و افزایش HDL سرم در مقایسه با گروه شاهد شدند (P>0.01) در پایان نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که استفاده از مکمل های آنزیمی در جیره باعث بهبود صفات عملکردی, کاهش لیپیدهای مضر و افزایش لیپیدهای مفید سرم خون در پرنده می شود که هم باعث صرفه اقتصادی بیشتر و تولید محصولی سالم تر می شود. با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش مکمل آنزیمی روابیو بهترین تاثیر را در طول دوره پرورش داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    گلی، سعید، اقدم شهریار، حبیب، ابراهیم نژاد، یحیی، احمدزاده، علیرضا، قادری جویباری، مهدی، رضوی، سیدحامد، و اسماعیل پور، وحید. (1389). ارزیابی اثرات مکمل های آنزیمی بر عملکرد و متابولیت های سرم خون جوجه های گوشتی. علوم دامی، 3(3)، 87-98. SID. https://sid.ir/paper/185941/fa

    Vancouver: کپی

    گلی سعید، اقدم شهریار حبیب، ابراهیم نژاد یحیی، احمدزاده علیرضا، قادری جویباری مهدی، رضوی سیدحامد، اسماعیل پور وحید. ارزیابی اثرات مکمل های آنزیمی بر عملکرد و متابولیت های سرم خون جوجه های گوشتی. علوم دامی[Internet]. 1389؛3(3):87-98. Available from: https://sid.ir/paper/185941/fa

    IEEE: کپی

    سعید گلی، حبیب اقدم شهریار، یحیی ابراهیم نژاد، علیرضا احمدزاده، مهدی قادری جویباری، سیدحامد رضوی، و وحید اسماعیل پور، “ارزیابی اثرات مکمل های آنزیمی بر عملکرد و متابولیت های سرم خون جوجه های گوشتی،” علوم دامی، vol. 3، no. 3، pp. 87–98، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185941/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا