مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

129
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح تریتیکاله و مکمل آنزیمی در جیره آغازین بر عملکرد، مورفولوژی دستگاه گوارش و متابولیت های خونی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 324 | صفحه پایان 334

چکیده

 به منظور بررسی اثر سطوح تریتیکاله با و بدون افزودن مکمل آنزیمی زایلاناز- بتاگلوکاناز در جیره آغازین جوجه های گوشتی, آزمایشی با تعداد 500 قطعه جوجه خروس یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل (5´2) با 5 تکرار و 10 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی انجام شد. عوامل آزمایش شامل 5 سطح تریتیکاله (صفر, 8, 16, 24 و 32 درصد) و دو سطح افزودن مکمل آنزیمی (صفر و 0.05 درصد) بود. جیره های آزمایشی به نحوی فرموله شدند که از لحاظ انرژی و مواد مغذی مساوی باشند و از یک تا 10 روزگی به صورت تغذیه آزاد در دسترس پرندگان مورد آزمایش قرار گرفتند. افزایش سطح تریتیکاله در جیره آغازین جوجه های گوشتی به 16 درصد و بالاتر باعث کاهش معنی دار میانگین وزن 10 روزگی و رشد روزانه و افزایش معنی دار ضریب تبدیل غذایی شد. با افزایش سطح تریتیکاله در جیره آغازین عوارض ضد تغذیه ای آن بر شرایط فیزیکی و مورفولوژی دستگاه گوارش مثل افزایش معنی دار ویسکوزیته محتویات روده و وزن نسبی اندام های گوارشی و کاهش ارتفاع ویلی ها مشاهده شد. افزودن مکمل آنزیمی زایلاناز- بتاگلوکاناز به جیره باعث بهبود معنی دار عملکرد تولیدی و کاهش اثرات ضد تغذیه ای تریتیکاله شد. تاثیر سطوح تریتیکاله و مکمل های آنزیمی بر متابولیت های خونی معنی دار نشد. نتایج این مطالعه نشان داد که می توان از تریتیکاله در جیره آغازین جوجه های گوشتی تا سطح 8 درصد بدون بروز اثرات منفی بر شاخص های عملکرد تولیدی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زرقی، حیدر، گلیان، ابوالقاسم، کرمانشاهی، حسن، راجی، احمدرضا، و هروی موسوی، علیرضا. (1390). اثر سطوح تریتیکاله و مکمل آنزیمی در جیره آغازین بر عملکرد, مورفولوژی دستگاه گوارش و متابولیت های خونی جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران، 3(4)، 324-334. SID. https://sid.ir/paper/477755/fa

    Vancouver: کپی

    زرقی حیدر، گلیان ابوالقاسم، کرمانشاهی حسن، راجی احمدرضا، هروی موسوی علیرضا. اثر سطوح تریتیکاله و مکمل آنزیمی در جیره آغازین بر عملکرد, مورفولوژی دستگاه گوارش و متابولیت های خونی جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1390؛3(4):324-334. Available from: https://sid.ir/paper/477755/fa

    IEEE: کپی

    حیدر زرقی، ابوالقاسم گلیان، حسن کرمانشاهی، احمدرضا راجی، و علیرضا هروی موسوی، “اثر سطوح تریتیکاله و مکمل آنزیمی در جیره آغازین بر عملکرد, مورفولوژی دستگاه گوارش و متابولیت های خونی جوجه های گوشتی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 3، no. 4، pp. 324–334، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/477755/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button