مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,429
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیرچهار نسبت مختلف اسید امینه ایده آل بر عملکرد جوجه های گوشتی سویه آرین

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 58

چکیده

 آزمایشی جهت مقایسه چهار نسبت مختلف اسید آمینه ایده آل در جوجه های گوشتی سویه آرین در دوره آغازین انجام گردید. این نسبت ها شامل FEEDSTUFF(2002), RPAN(1993), IICP(2002), NRC(1994) بود. مقدار لیزین قابل هضم برای هر دو جنس مطابق نیاز جنس نر در دوره آغازین برابر با 1.07 درصد بود این جیره ها به استثنای جیره شاهد(3000kcal/kg) از نظر انرژی متابولیسمی (3200kcal/kg) و تعادل مواد معدنی در شرایط یکسان بودند و تنها منبع ایجاد اختلاف نسبت های مختلف اسیدهای آمینه به لیزین بود. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی شامل 5 تیمار و 4 تکرار برای هر تیمار انجام گردید. تیمار شاهد بر اساس راهنمای پرورش جوجه گوشتی سویه آرین تهیه شد و بقیه تیمارها شامل نسبتهای مختلف اسید آمینه ایده آل بودند. مقایسه میانگین های مصرف خوراک نشان داد که بین تیمارهای مختلف از این نظر اختلاف معنی داری وجود ندارد (p<0.05) با این حال کمترین مصرف خوراک مربوط به تیمارهای NRCو IICP بود. با مقایسه میانگین افزایش وزن تیمارها مشخص شد که از این نظر نیز بین تیمارها اختلاف معنی داری وجود ندارد (p<0.05) ولی تیمار NRC بالاترین مقدار و تیمار IICP کمترین مقدار عددی را به خود اختصاص دادند. مقایسه میانگین ضریب تبدیل غذایی تیمارهای مختلف نشان داد که جوجه هایی که با جیره های تنظیم شده بر اساس نسبت های NRC تغذیه شده بودند, ضریب تبدیل غذایی بهتری از تیمارهای دیگر داشتند. اختلاف بین تیمار NRC با RPAN از این نظر معنی دار نبود(p<0.05) . نتایج مقایسه میانگین تیمارهای آزمایشی از نظر نسبت بازده پروتئین نشان داد که نسبت بازده پروتئین در نسبتهای IICP به طور معنی داری (p<0.05) از بقیه تیمارها بهتر بود. در مقایسه شاخص تولید در تیمارهای مختلف تیمار NRC بالاترین شاخص تولید را به خود اختصاص داد. نتایج بدست آمده از این آزمایش حاکی از آن است که با استفاده از نسبتهای اسید آمینه ایده آل (اسیدهای آمینه قابل هضم) می توان افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بهتری در پرورش جوجه گوشتی بدست آورد و از بین نسبتهای تحت آزمایش نسبتهای NRC از بقیه نسبتها در سویه آرین نتیجه بهتری ایجاد نموده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    گودرزی، پرویز. (1387). مقایسه تاثیرچهار نسبت مختلف اسید امینه ایده آل بر عملکرد جوجه های گوشتی سویه آرین. دانش و پژوهش علوم دامی، -(1)، 49-58. SID. https://sid.ir/paper/186529/fa

    Vancouver: کپی

    گودرزی پرویز. مقایسه تاثیرچهار نسبت مختلف اسید امینه ایده آل بر عملکرد جوجه های گوشتی سویه آرین. دانش و پژوهش علوم دامی[Internet]. 1387؛-(1):49-58. Available from: https://sid.ir/paper/186529/fa

    IEEE: کپی

    پرویز گودرزی، “مقایسه تاثیرچهار نسبت مختلف اسید امینه ایده آل بر عملکرد جوجه های گوشتی سویه آرین،” دانش و پژوهش علوم دامی، vol. -، no. 1، pp. 49–58، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/186529/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button