مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

858
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ساختار ژنتیکی کیفیت و عملکرد علوفه در خانواده های تنی چچم دائمی (.Lolium perenne L) تحت دو مدیریت برداشت حفاظت شده و مشابه چرای دام

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 31

چکیده

 افزایش عملکرد و بهبود کیفیت غذایی گیاهان علوفه ای تاثیر قابل ملاحظه ای در افزایش فرآورده های دامی دارند. در معرفی ارقام علوفه ای باید عواملی از قبیل مناسب بودن بذر برای ایجاد چراگاه, احیا مراتع مخروبه, مقاومت به چرای دام, عملکرد و کیفیت مناسب برای کاشت در مزارع به منظور تولید علوفه خشک در نظر گرفته شود. هدف از این تحقیق بررسی مقدار و ماهیت تنوع ژنتیکی در سه صفت قابلیت هضم, درصد قندهای محلول در آب و پروتئین خام و همچنین عملکرد علوفه خشک در دو شرایط بهره برداری حفاظت شده و مشابه چرای دام در چچم دائمی (Lolium perenne L.) بوده است. در این آزمایش خانواده های تنی از تلاقی های دوگانه بین ژنوتیپ های مختلف به وجود آمدند و بر اساس طول دوره گلدهی این خانواده ها به دو گروه متوسط رس و دیررس تقسیم شدند. نتایج هر گروه کشت و در دو شرایط حفاظت شده و مشابه چرای دام به مدت دو سال مورد ارزیابی های ژنتیکی قرار گرفتند. تجزیه ژنتیکی داده های هر دو گروه نشان داد که وراثت پذیری عمومی برای هر چهار صفت, مخصوصا در گروه متوسط رس نسبتا زیاد است ولی چون خانواده های تنی به صورت متراکم کشت شده بودند, امکان یادداشت برداری از تک بوته های درون هر خانواده میسر نشد لذا امکان تجزیه واریانس ژنتیکی به اثرات افزایشی و غیرافزایشی ممکن نشد. اثرات متقابل ژنوتیپ و محیط (سال و مدیریت بهره برداری) برای عملکرد علوفه معنی دار بود ولی برای صفات مربوط به کیفیت مقدار آن کمتر بود. همبستگی ژنتیکی بین صفات در هر دو گروه مورد مطالعه نسبتا پایدار بود. پروتئین خام با عملکرد علوفه و قندهای محلول همبستگی منفی داشت, در حالی که قندهای محلول با عملکرد علوفه و قابلیت هضم همبستگی مثبت داشتند. همبستگی ژنتیکی بین قابلیت هضم با عملکرد علوفه و پروتئین خام در کل منفی گردید ولی مقدار آن کم و ناپایدار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، علی اشرف. (1380). بررسی ساختار ژنتیکی کیفیت و عملکرد علوفه در خانواده های تنی چچم دائمی (.Lolium perenne L) تحت دو مدیریت برداشت حفاظت شده و مشابه چرای دام. پژوهش و سازندگی، 14(2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی)، 25-31. SID. https://sid.ir/paper/18685/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری علی اشرف. بررسی ساختار ژنتیکی کیفیت و عملکرد علوفه در خانواده های تنی چچم دائمی (.Lolium perenne L) تحت دو مدیریت برداشت حفاظت شده و مشابه چرای دام. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1380؛14(2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی):25-31. Available from: https://sid.ir/paper/18685/fa

    IEEE: کپی

    علی اشرف جعفری، “بررسی ساختار ژنتیکی کیفیت و عملکرد علوفه در خانواده های تنی چچم دائمی (.Lolium perenne L) تحت دو مدیریت برداشت حفاظت شده و مشابه چرای دام،” پژوهش و سازندگی، vol. 14، no. 2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی، pp. 25–31، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18685/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button