Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

922
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

484
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ژنتیکی برای عملکرد و کیفیت علوفه در فامیل های ناتنی چچم دایمی (Lolium perenne) تحت شرایط کشت فاصله دار و متراکم

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 24

چکیده

 این تحقیق به منظور تعیین میزان و ماهیت تنوع ژنتیکی و ارتباط بین عملکرد علوفه خشک و سه صفت کیفی (درصد قابلیت هضم, درصد قندهای محلول در آب و درصد پروتئین خام) در یک توده دیپلوئید چچم دائمی (Lolium perenne) تحت شرایط کشت فاصله دار و متراکم انجام شد. تعداد 24 ژنوتیپ به صورت تصادفی انتخاب شدند. هر یک از ژنوتیپ ها به هشت کلون تقسیم شدند و با استفاده از روش تلاقی پلی کراس, بذور فامیل های ناتنی (Half sib families) تولید شدند. سپس کلون های والدینی و بذور نتایج در شرایط کشت فاصله دار و متراکم, در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به مدت دو سال مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای اندازه گیری درصد قابلیت هضم, قندهای محلول در آب و پروتئین خام از طیف سنج مادون قرمز نزدیک (NIR) استفاده شد. تجزیه ژنتیکی داده ها, نشان داد که وراثت پذیری عمومی برای صفات کیفی در کشت فاصله دار نسبتا زیاد (0.8- 0.48=h2b) ولی برای عملکرد علوفه متوسط بود (0.49- 0.25=h2b). مقدار وراثت پذیری خصوصی برای عملکرد علوفه کم (0.03- 0.01= h2n) بود در حالی که مقدار آن برای صفات کیفی بیشتر (0.91- 0.03=h2n) بود. نتایج نشان داد که واریانس غیر افزایشی (غالبیت) مهم ترین جز کنترل کننده عملکرد علوفه بوده است در حالی که برای صفات درصد قابلیت هضم, قندهای محلول در آب و پروتئین خام واریانس افزایشی مهم تر بود. همبستگی ژنوتیپی بین قابلیت هضم و درصد قندهای محلول در آب مثبت و معنی دار بود, در حالی که, همبستگی بین پروتئین خام و قندهای محلول منفی و معنی دار بود و این روند در هر دو شرایط کاشت پایدار بود. همبستگی ژنتیکی بین قابلیت هضم و پروتئین خام در کل منفی ولی مقدار آن کم و غیرمعنی دار بود. رابطه بین عملکرد علوفه و قابلیت هضم در دو محیط کاشت متفاوت بود, در کاشت فاصله دار, ضرایب همبستگی نزدیک به صفر ولی در کشت متراکم, ضرایب منفی ولی غیر معنی دار بودند. عملکرد علوفه با قندهای محلول همبستگی مثبت, ولی با درصد پروتئین خام همبستگی منفی و معنی دار داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، علی اشرف. (1381). بررسی تنوع ژنتیکی برای عملکرد و کیفیت علوفه در فامیل های ناتنی چچم دایمی (Lolium perenne) تحت شرایط کشت فاصله دار و متراکم. مجله علوم زراعی ایران، 4(1)، 9-24. SID. https://sid.ir/paper/57117/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری علی اشرف. بررسی تنوع ژنتیکی برای عملکرد و کیفیت علوفه در فامیل های ناتنی چچم دایمی (Lolium perenne) تحت شرایط کشت فاصله دار و متراکم. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1381؛4(1):9-24. Available from: https://sid.ir/paper/57117/fa

    IEEE: کپی

    علی اشرف جعفری، “بررسی تنوع ژنتیکی برای عملکرد و کیفیت علوفه در فامیل های ناتنی چچم دایمی (Lolium perenne) تحت شرایط کشت فاصله دار و متراکم،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 4، no. 1، pp. 9–24، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57117/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا