مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

765
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

667
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات ژنتیکی در میزان عملکرد دانه و صفات مرتبط با آن در ارقام جو (.Hordeum vulgare L) اصلاح شده

صفحات

 صفحه شروع 2 | صفحه پایان 9

چکیده

 به منظور بررسی میزان بهبود ژنتیکی ارقام جو بومی و خارجی معرفی شده در ایران, 10 رقم جو شش ردیفه که طی سال های 1377-1335 بیشترین سطح زیر کشت را داشته اند, در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با تکرار در سه منطقه باجگاه, کوشکک (در استان فارس) و بیرجند (استان خراسان جنوبی) موردارزیابی قرار گرفتند. در هر منطقه آبیاری به صورت مطلوب انجام گرفت. عملکرد بیولوژیک, عملکرد دانه, شاخص برداشت, تعداد سنبله در متر مربع, تعداد دانه در سنبله, وزن هزار دانه, تعداد روز تا گلدهی, تعداد روز تا رسیدگی فیزیولوژیک و میزان خوابیدگی اندازه گیری شد. تغییرات ژنتیکی صفات مختلف ارقام برحسب زمان نسبت به رقم شیرین (شاهد) اندازه گیری شد. ضرایب همبستگی پیرسون نیز محاسبه شد. ارتفاع ساقه اصلی با سال معرفی ارقام همبستگی منفی و بسیار معنی دار داشت و خوابیدگی ارقام در طی این سال ها کاهش نشان داد. بر اساس تجزیه رگرسیون خطی, میزان افزایش سالیانه عملکرد دانه در طی این دوران به میزان 23.75 کیلوگرم در هکتار بوده است. در طی این دوره شاخص برداشت صفت مهمی در افزایش عملکرد دانه بوده و افزایش عملکرد به علت افزایش شاخص برداشت بوده است. در مجموع تعداد دانه در متر مربع با افزایش عملکرد همبستگی مثبت و معنی دار داشت. ارقام جدید دارای دوره پر شدن دانه طولانی تری بودند. همبستگی بین عملکرد بیولوژیک و وزن هزار دانه با سال معرفی معنی دار نشد .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، سیدحمیدرضا، و آساد، محمدتقی. (1387). تغییرات ژنتیکی در میزان عملکرد دانه و صفات مرتبط با آن در ارقام جو (.Hordeum vulgare L) اصلاح شده . پژوهش و سازندگی، 21(2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی)، 2-9. SID. https://sid.ir/paper/18718/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی سیدحمیدرضا، آساد محمدتقی. تغییرات ژنتیکی در میزان عملکرد دانه و صفات مرتبط با آن در ارقام جو (.Hordeum vulgare L) اصلاح شده . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی):2-9. Available from: https://sid.ir/paper/18718/fa

    IEEE: کپی

    سیدحمیدرضا رمضانی، و محمدتقی آساد، “تغییرات ژنتیکی در میزان عملکرد دانه و صفات مرتبط با آن در ارقام جو (.Hordeum vulgare L) اصلاح شده ،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی، pp. 2–9، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18718/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button