مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,268
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

571
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر فراوری شیمیایی دانه جو با اوره، هیدروکسیدسدیم یا فرمالدئید بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی گاوهای هلشتاین شیرده

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 194

چکیده

 به منظور تعیین اثر فرآوری شیمیایی دانه جو به یکی از روش های تیمار با اوره, هیدروکسیدسدیم یا فرمآلدئید در تغذیه گاوهای هلشتاین شیرده, آزمایشی در قالب طرح چرخشی متوازن با 16 راس گاو (در مرحله اول شیردهی), چهار جیره و چهار دوره (هر دوره 21 روز با یک هفته جهت عادت دهی) انجام شد. تفاوت جیره های یک الی چهار در نوع جو مصرفی بود. به طوری که جو فرآوری نشده, فرآوری شده با محلول هیدروکسیدسدیم, فرمآلدئید و اوره به ترتیب جیره های یک الی چهار بود. گاوها به صورت انفرادی و تا حد اشتها تغذیه می شدند. تولید شیر در هر بار دوشش و ترکیبات شیر هفته ای دو بار تعیین می شد. همچنین در پایان هر دوره آزمایشی, نمونه گیری خون, مایع شکمبه و ادرار انجام می شد. در این آزمایش میزان ماده خشک مصرفی, تغییرات وزن بدن و تولید شیر تصحیح شده برای درصد چربی تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت ولی تولید شیر خام گاوهایی که با جیره های یک الی چهار تغذیه شده بودند به ترتیب 25.73, 26.98, 26.92 و 27.35  کیلوگرم در روز بود که به طور معنی داری تحت تاثیر جیره ها قرار داشت (p<0.01). همچنین درصد چربی و کل مواد جامد شیر گاوهای تغذیه شد ه با جیره دو و چهار کاهش معنی داری نسبت به دو گروه دیگر نشان داد. ولی درصد پروتئین و لاکتوز و همچنین میزان تولید روزانه کلیه ترکیبات شیر بین گروه ها تفاوتی نداشت. میانگین pH مایع شکمبه و ادرار گاوهایی که از جیره های دو الی چهار مصرف کرده بودند به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (p<0.01). غلظت نیتروژن اوره ای پلاسمای خون گاوهایی که جیره چهار را مصرف کرده بودند نسبت به سایر گاوها افزایش معنی داری داشت. ولی سایر فرا سنجه های خونی در بین گروه ها تفاوتی نداشت. با توجه به این مشاهدات چنین استنتاج می شود که استفاده از دانه جو فرآوری شده با هیدروکسیدسدیم یا اوره موجب افزایش میزان تولید شیر روزانه و کاهش درصد چربی شیر گاوها می شود. ولی مصرف جو فرآوری شد ه با فرمآلدئید فقط موجب افزایش تولید شیر می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دهقان بنادکی، مهدی، نیک خواه، علی، امانلو، حمید، دانش مسگران، محسن، و منصوری، هرمز. (1386). اثر فراوری شیمیایی دانه جو با اوره, هیدروکسیدسدیم یا فرمالدئید بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی گاوهای هلشتاین شیرده. پژوهش و سازندگی، 19(4(پی آیند 74) در امور دام و آبزیان)، 189-194. SID. https://sid.ir/paper/18785/fa

    Vancouver: کپی

    دهقان بنادکی مهدی، نیک خواه علی، امانلو حمید، دانش مسگران محسن، منصوری هرمز. اثر فراوری شیمیایی دانه جو با اوره, هیدروکسیدسدیم یا فرمالدئید بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی گاوهای هلشتاین شیرده. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛19(4(پی آیند 74) در امور دام و آبزیان):189-194. Available from: https://sid.ir/paper/18785/fa

    IEEE: کپی

    مهدی دهقان بنادکی، علی نیک خواه، حمید امانلو، محسن دانش مسگران، و هرمز منصوری، “اثر فراوری شیمیایی دانه جو با اوره, هیدروکسیدسدیم یا فرمالدئید بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی گاوهای هلشتاین شیرده،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 4(پی آیند 74) در امور دام و آبزیان، pp. 189–194، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18785/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا