مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

950
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

255
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تابش مایکروویو بر خصوصیات کیفی و پوسیدگی میوه هلو در سردخانه

صفحات

 صفحه شروع 160 | صفحه پایان 169

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تاثیر امواج مایکروویو بر زمان نگهداری و کنترل پوسیدگی میوه هلو در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان اجرا گردید. بدین منظور ارقام مختلف هلو (آلبرتا, سرخ و سفید و سبز مشهد) در دهه های اول تا دوم تیر, مرداد و شهریور ماه برداشت و پس از جداسازی میوه های نامرغوب و صدمه دیده, به مدت 12 ساعت در 4 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. سپس به وسیله مایکروویو مدل سامسونگ با فرکانس 2450 MHZ و با دو قدرت پایین 200(Low) وات و بالا 800(High) وات به مدت 30,60 و 120 ثانیه تیمارشدند. نمونه های تیمار شده همراه با نمونه شاهد (بدون تیمار شدن) در شانه های پلاستیکی 12 عددی چیده شدند و با استفاده از پلاستیک پلی اتیلن با دانسیته بالا و سوراخ دار بسته بندی و در سردخانه با دمای صفر درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95-90 در صد به مدت دو ماه نگهداری شدند. هر 15 روز یک بار, میزان پوسیدگی میوه, در صد مواد جامد محلول, اسید قابل تیتر, در صد کاهش وزن, میزان سفتی, رنگ ظاهری و آزمون حسی بر روی نمونه ها انجام شد. داده ها با استفاده از طرح فاکتوریل4 فاکتوری در قالب طرح کاملا تصادفی تجزیه و تحلیل آماری و میانگین ها با آزمون چنددامنه ای دانکن مقایسه شدند. نتایج نشان داد که استفاده از تیمار مایکروویو باعث کاهش پوسیدگی میوه هلو در طی نگهداری در سردخانه می شود. همچنین تیمار مایکروویو باعث افزایش pH, سفتی بافت و میزان مواد جامد محلول می شود. مناسب ترین تیمار استفاده از توان 200 وات با مدت زمان اشعه دهی 60 ثانیه بود. نتایج آنالیز ارزیابی حسی تیمارها نیز نتایج فوق را تایید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذرپژوه، الهام، و نیک خواه، شهره. (1387). اثر تابش مایکروویو بر خصوصیات کیفی و پوسیدگی میوه هلو در سردخانه. پژوهش و سازندگی، 21(4 (پی آیند 81) در امور زراعت و باغبانی)، 160-169. SID. https://sid.ir/paper/18802/fa

    Vancouver: کپی

    آذرپژوه الهام، نیک خواه شهره. اثر تابش مایکروویو بر خصوصیات کیفی و پوسیدگی میوه هلو در سردخانه. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(4 (پی آیند 81) در امور زراعت و باغبانی):160-169. Available from: https://sid.ir/paper/18802/fa

    IEEE: کپی

    الهام آذرپژوه، و شهره نیک خواه، “اثر تابش مایکروویو بر خصوصیات کیفی و پوسیدگی میوه هلو در سردخانه،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 4 (پی آیند 81) در امور زراعت و باغبانی، pp. 160–169، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18802/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button