پژوهشی برای بررسی تنگناها و کمبودهای موجود درکشت و عمل آوری میوه های هسته دار (هلو، زردآلو، گیلاس و آلو) در سطح کشور و ارایه راهکارهای کاربردی به منظور بهبود کمی و کیفی این محصولات انجام شد. ابتدا، استان های مهم میوه خیز کشور و شهرستان های عمده تولید کننده این محصولات در ایران با توجه به آمارهای وزارت جهاد کشاورزی تعیین شد سپس پرسشنامه هایی برای اخذ اطلاعات لازم از مراکز مهم تولید محصولات هلو، زردآلو، گیلاس و آلو در کشور تهیه و تکمیل گردید. مناطق مهم میوه خیز کشور در ارتباط با این میوه ها شامل استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، زنجان، سمنان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، گلستان، لرستان، مرکزی و همدان بود. بررسی اطلاعات جمع آوری شده و تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که به دلیل وجود مشکلاتی در کشت و عمل آوری این محصولات به ویژه وجود سرماهای اوایل بهار، اغلب محصول درختان زودگل نظیر زردآلو و هلو مورد تهدید هستند و زیان زیادی به بار می آید. نتایج این پژوهش نشان داد که مشکلات اصلی در تولید این میوه ها بسیار است که از آن جمله می توان نبود امکانات نگهداری موقت محصول تا زمان عرضه آن به بازار و یا به کارخانه های فرآوری و در نتیجه ایجاد ضایعاتی از برداشت تا پس از برداشت را نام برد. نبود تعاونی های تولید و در نتیجه دخالت واسطه ها و دلالان، عدم ترویج بیمه محصولات باغبانی و یا تضمین خرید محصول، کارآیی محدود میوه کاران در اجرای عملیات مدیریتی به ویژه هرس و شکل دهی درخت، آبیاری ها و سمپاشی های خارج از نیاز، محدودیت کارخانه های فرآوری و غیره به عنوان عوامل کاهنده تولید و در نهایت کاهنده محصول نهایی اثر گذارند. در مجموع در ایران, توان و قابلیت افزایش تولید افزون تر, به منظور تامین مصرف داخلی و صدور مقادیر قابل توجهی از محصول به خارج از کشور وجود دارد و بدین ترتیب شکوفایی هر چه بیشتر صنعت میوه کاری کشور را نوید می دهد.