مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کاربرد مقادیر مختلف کود اوره و ورمی کمپوست بر عملکرد و ترکیبات اسانس دو رقم شوید (. Anethum graveolens L)

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 33

چکیده

 کاربرد کودهای آلی با هدف جایگزینی یا کاهش قابل ملاحظه در کاربرد کودهای شیمیایی, موجب افزایش کیفیت و عملکرد در تولید پایدار گیاهان زراعی می شود. به همین منظور آزمایشی جهت بررسی اثر ورمی-کمپوست, کود شیمیایی اوره و تلفیق آن دو بر عملکرد و میزان اسانس دو رقم ورامین و اصفهانی گیاه دارویی شوید در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی استان اصفهان در سال 1395 اجرا شد. فاکتور کودی شامل 100 درصد اوره (86/260 کیلوگرم در هکتار), ورمی کمپوست 3/33 درصد و 6/66 درصد اوره (73/173 کیلوگرم در هکتار اوره و 85/1141 کیلوگرم در هکتار ورمی کمپوست), ورمی کمپوست 6/66 درصد و 3/33 درصد اوره (86/86 کیلوگرم در هکتار اوره و 71/2283 کیلوگرم در هکتار ورمی کمپوست), 100 درصد ورمی-کمپوست (3429 کیلوگرم در هکتار) و تیمار شاهد (بدون کود) همچنین فاکتور دوم شامل دو رقم ورامین و اصفهانی بودند. نتایج نشان داد کاربرد ورمی کمپوست 6/66 درصد و 3/33 درصد اوره منجر به افزایش تعداد چتر در بوته (6/13 درصد), وزن هزار دانه (3/19 درصد), وزن خشک بوته (9/21 درصد) عملکرد دانه (4/33 درصد), شاخص برداشت (5/18 درصد) و عملکرد اسانس (5/27 درصد) نسبت به تیمار شاهد گردید. همچنین بیشترین درصد اسانس (80/0 درصد), محتوی د کارون (49/91 درصد) و محتوی لینالول (61/2 درصد) در اسانس در تیمار کاربرد 100 درصد ورمی کمپوست بدست آمد. با توجه به نتایج این پژوهش, امکان کاربرد تلفیقی کودهای شیمیایی و آلی بدون کاهش قابل ملاحظه در عملکرد کمی و کیفی وجود دارد و می توان با کاربرد تلفیقی کودها در راستای کاهش هزینه های تولید گام موثری برداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفی خانی نسیمی، نستوه، اداوی، ظهراب، و منصوری فر، سیروس. (1398). تأثیر کاربرد مقادیر مختلف کود اوره و ورمی کمپوست بر عملکرد و ترکیبات اسانس دو رقم شوید (. Anethum graveolens L). اکوفیزیولوژی گیاهی، 11(39 )، 21-33. SID. https://sid.ir/paper/188283/fa

    Vancouver: کپی

    صفی خانی نسیمی نستوه، اداوی ظهراب، منصوری فر سیروس. تأثیر کاربرد مقادیر مختلف کود اوره و ورمی کمپوست بر عملکرد و ترکیبات اسانس دو رقم شوید (. Anethum graveolens L). اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1398؛11(39 ):21-33. Available from: https://sid.ir/paper/188283/fa

    IEEE: کپی

    نستوه صفی خانی نسیمی، ظهراب اداوی، و سیروس منصوری فر، “تأثیر کاربرد مقادیر مختلف کود اوره و ورمی کمپوست بر عملکرد و ترکیبات اسانس دو رقم شوید (. Anethum graveolens L)،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 11، no. 39 ، pp. 21–33، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188283/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button