مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

471
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر قارچ میکوریزاییِ Glomus intraradices بر غلظت عناصر غذایی در نهال های نارنج و بکرایی

صفحات

 صفحه شروع 168 | صفحه پایان 176

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر قارچ میکوریزاییِ Glomus intraradices بر غلظت برخی از عناصر غذایی در مرکبات, آزمایشی گلدانی در گلخانه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار با دو فاکتور به اجرا در آمد. فاکتورها شامل فاکتور گونه ی مرکبات در دو سطح شامل نارنج (aurantium Citrus) و بکرایی (دورگ طبیعی مرکبات), و فاکتور محیط کشت در سه سطح (خاک غیرسترون بدون قارچ, خاک سترون بدون قارچ و خاک سترون به همراه قارچ) بود. برای تیمار گیاهان با قارچ میکوریزایی, بذور نارنج و بکرایی در گلدان های حاوی زادمایه ی G. intraradices کاشته شد. صفات مورد بررسی شامل غلظت فسفر, آهن, روی, مس و منگنز در اندام هوایی بود. نتایج نشان داد که غلظت این عناصر در اندام هوایی نهال های نارنج تیمار شده با قارچ میکوریزایی نسبت به شرایط بدون قارچ بیشتر بود و اختلاف معنی داری را در سطح پنج درصد آماری نشان داد. در نهال های بکرایی تیمار شده با میکوریز نسبت به شرایط بدون میکوریز در خاک سترون, غلظت همه ی عناصر در اندام هوایی نهال ها بیشتر بود و درمورد همه ی عناصر (به جز آهن) اختلاف معنی داری در سطح پنج درصد آماری مشاهده شد. در مجموع, نتایج نشان داد که قارچ میکوریزایی G. intraradices باعث افزایش غلظت عناصر غذاییِ فسفر, روی, منگنز, آهن و مس در اندام هوایی نهال های نارنج و بکرایی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، یعقوب علی، فقیهی، محمدمهدی، حسینی، یعقوب، رضازاده، رمضان، و شهریاری، علی. (1396). تاثیر قارچ میکوریزاییِ Glomus intraradices بر غلظت عناصر غذایی در نهال های نارنج و بکرایی. اکوفیزیولوژی گیاهی، 9(28 )، 168-176. SID. https://sid.ir/paper/188339/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی یعقوب علی، فقیهی محمدمهدی، حسینی یعقوب، رضازاده رمضان، شهریاری علی. تاثیر قارچ میکوریزاییِ Glomus intraradices بر غلظت عناصر غذایی در نهال های نارنج و بکرایی. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1396؛9(28 ):168-176. Available from: https://sid.ir/paper/188339/fa

    IEEE: کپی

    یعقوب علی کرمی، محمدمهدی فقیهی، یعقوب حسینی، رمضان رضازاده، و علی شهریاری، “تاثیر قارچ میکوریزاییِ Glomus intraradices بر غلظت عناصر غذایی در نهال های نارنج و بکرایی،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 9، no. 28 ، pp. 168–176، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188339/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button