مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

854
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات غلظت عناصر کم مصرف در ریشه گونه های مختلف مرکبات در تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 89

چکیده

 تاثیر چهار سطح کلرید سدیم بر غلظت عناصر کم مصرف در ریشه دانهالهای پنج گونه مرکبات +شامل بکرایی(Citrus riteculata×C. limetta), ولکامریانا(C. volkameriana), نارنج(C. aurantium), لیموشیرین (C. limetta) و لیموآب (C. aurantifolia) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار در گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. دانهال های یکساله گونه های مورد بررسی در گلدان های حاوی خاک آهکی (2/pH=8) کشت شد و آبیاری آنها با آب حاوی غلظت های صفر, 20, 40 و 60 میلی مول در لیتر کلرید سدیم صورت گرفت. پس از انقضای مدت آزمایش, غلظت عناصر کم مصرف شامل آهن, روی, منگنز, مس, کلر و ُبر در ریشه اندازه گیری شد. در تیمار شاهد, بین گونه های مورد آزمایش از نظر غلظت عناصر کم مصرف اختلاف معنی دار وجود داشت. در اثر شوری, غلظت آهن در ریشه همه گونه ها به جز لیمو آب و نارنج کاهش و غلظت روی در ریشه همه گونه ها به جز بکرایی افزایش یافت. همچنین غلظت منگنز در ریشه همه گونه ها افزایش و غلظت مس تنها در ریشه بکرایی کاهش یافت. شوری, غلظت کلر را در ریشه همه گونه ها افزایش و منجر به کاهش غلظت بر در ریشه همه گونه ها به جز بکرایی شد. ولکامریانا و بکرایی از توان خوبی در انباشت کلر در ریشه برخودار بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابوطالبی جهرمی، عبدالحسین، حسن زاده، حامد، و عرب زادگان، محمدصادق. (1388). تغییرات غلظت عناصر کم مصرف در ریشه گونه های مختلف مرکبات در تنش شوری. پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)، 5(1)، 81-89. SID. https://sid.ir/paper/115262/fa

    Vancouver: کپی

    ابوطالبی جهرمی عبدالحسین، حسن زاده حامد، عرب زادگان محمدصادق. تغییرات غلظت عناصر کم مصرف در ریشه گونه های مختلف مرکبات در تنش شوری. پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)[Internet]. 1388؛5(1):81-89. Available from: https://sid.ir/paper/115262/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحسین ابوطالبی جهرمی، حامد حسن زاده، و محمدصادق عرب زادگان، “تغییرات غلظت عناصر کم مصرف در ریشه گونه های مختلف مرکبات در تنش شوری،” پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)، vol. 5، no. 1، pp. 81–89، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/115262/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button