مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,162
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر عصاره های برگ انجیر (Ficus carica) بر ترشح و محتوای تری گلیسیرید در کشت سلولی HepG2

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 131

چکیده

 گیاهان دارویی منبع بالقوه ای محسوب می شوند که به منظور کشف ترکیباتی که دارای اثرات ارزش مند دارویی هستند, مورد توجه می باشند. به منظور بررسی اثرات عصاره های برگ انجیر (Ficus carica) بر ترشح و محتوای تری گلیسرید, از عصاره های مختلف برگ انجیر هیدروالکلی (متانولی), کلروفرمی, اتردوپترولی, کلروفرم آبی و اتردوپترول آبی) در کشت سلول HepG2 استفاده شد. در آزمایش های انجام شده, مشخص شد که عصاره های کلروفرمی و اتر دوپترولی, سمی بودند و به همین دلیل از مطالعه حذف شدند. سپس غلظت های مختلف از عصاره هیدروالکلی (03/0, 05/0, 08/0 میلی رم بر میلی لیتر) عصاره کلروفرم آبی (07/0, 1/0, 15/0 میلی گرم بر میلی لیتر) و عصاره اتر دو پترول آبی (08/0, 1/0, 13/0 میلی گرم بر میلی لیتر) در حالت پایه و تحریک شده با گلوکز به محیط کشت اضافه و مدت 48 ساعت انکوبه شدند. در حالی که گلوکز به طور معناداری موجب تحریک ترشح تری گلیسیرید (1/2±201 میلی گرم بر دسی لیتر) در برابر حالت پایه (4/8 ±2/76 میلی گرم بر دسی لیتر) شد, انکوباسیون عصاره گیاهی موجب کاهش اثر گلوکز (ترشح تری گلیسیرید به سطح پایه و یا کمتر (عصاره هیدروالکلی 8/6± 7/70 میلی گرم بر دسی لیتر, عصاره کلروفرم آبی (66/0±3/66 میلی گرم بر دسی لیتر) و عصاره اتر دوپترول آبی (4/1±7/109 میلی گرم بر دسی لیتر) شد. علاوه بر آن محتوای تری گلیسیرید سلول های HepG2  در حالت تحریک شده با گلوکز (48/71± 609 میلی گرم در هر خانه), کاهش معناداری را نسبت به عصاره هیدروالکلی (8/19±285 میلی گرم در دسی لیتر) کلروفرم آبی (7/17±5/331 میلی گرم در هر خانه) و اتر دوپترول آبی (75/15±279 میلی گرم در هر خانه) نشان داد, در حالی که محتوای تری گلیسیرید در حالت پایه 43/37±75/342 میلی گرم در هر خانه بود. اگرچه عصاره های برگ انجیر موجب کاهش ترشح و محتوای تری گلیسرید در حالت تحریک شده با گلوکز شدند اما در حالت پایه تغییرات معناداری ایجاد نکردند . در نتیجه عصاره های برگ انجیر توانستند موجب تعدیل در ترشح و محتوای تری گلیسرید در سلول HepG2 شوند. علت این تغییرات با توجه به آزمایش های فیتوشیمیایی , به حضور فلاونوئیدها در برگ انجیر نسبت داده می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاطمی، احمد، اسدی، فرزاد، رسولی، علی، و صالحی سورمقی، محمدحسن. (1387). مطالعه اثر عصاره های برگ انجیر (Ficus carica) بر ترشح و محتوای تری گلیسیرید در کشت سلولی HepG2. پژوهش و سازندگی، 21(4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان)، 125-131. SID. https://sid.ir/paper/18836/fa

    Vancouver: کپی

    فاطمی احمد، اسدی فرزاد، رسولی علی، صالحی سورمقی محمدحسن. مطالعه اثر عصاره های برگ انجیر (Ficus carica) بر ترشح و محتوای تری گلیسیرید در کشت سلولی HepG2. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان):125-131. Available from: https://sid.ir/paper/18836/fa

    IEEE: کپی

    احمد فاطمی، فرزاد اسدی، علی رسولی، و محمدحسن صالحی سورمقی، “مطالعه اثر عصاره های برگ انجیر (Ficus carica) بر ترشح و محتوای تری گلیسیرید در کشت سلولی HepG2،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان، pp. 125–131، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18836/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button