Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

824
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات درصد پروتئین و اسید آمینه های لایسین و متیونین در ارقام و ژنوتیپ های سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 112

چکیده

 گزینش و انتخاب ارقامی که دارای عملکرد تولیدی و کیفیت تغذیه ای بالایی باشند, برای زراعت سیب زمینی دارای اهمیت فوق العاده ای است. از این رو آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار بر روی 15 رقم و 5 ژنوتیپ سیب زمینی (آگریا, اسپریت, آئوزونیا, گرانولا, استیما, بورن, آگاتا, پالتیکا, سانتانا, کوزیما, فیانا, مورن, ساتینا, کندور, ساوالان, 2-397082, 397097-2, 396124, 39704515 و6-396156) در مزرعه آموزشی دانشگاه محقق اردبیلی در سال زراعی 1390 اجرا شد. نتایج نشان داد که در بین ارقام و ژنوتیپ های سیب زمینی از نظر صفات مورد بررسی شامل, ارتفاع گیاه, تعداد کل غده, عملکرد غده, عملکرد پروتئین و عملکرد اسیدهای آمینه لیزین و متیونین, اختلاف معنی داری در سطح احتمال یک درصد وجود داشت. رقم ساوالان و ژنوتیپ های 396124 و 39704515 بیشترین میزان عملکرد غده را تولید کردند. از نظر عملکرد پروتئین ارقام آئوزونیا, کوزیما, فیانا, مورن و ژنوتیپ 2-397082, از نظر عملکرد اسید آمینه لیزین ژنوتیپ 2-397082 و از نظر عملکرد اسید آمینه متیونین رقم کوزیما بالاترین میزان را به خود اختصاص دادند. در تجزیه خوشه ای, ارقام و ژنوتیپ ها از نظر عملکرد پروتئین, غده و اسید آمینه های لیزین و متیونین به سه گروه تقسیم بندی شدند. در این تقسیم بندی, اکثر ارقام و ژنوتیپ های دارای طول دوره رویشی طولانی, میانگین صفات کمی و کیفی مطلوب, بالاتری را نیز داشتند. به طور کلی ارقام ساوالان, کوزیما, فیانا, مورن, آئوزنیا و ژنوتیپ های 2-397097 و 39704515 به عنوان ارقام و ژنوتیپ برتر از نظر صفات مورد بررسی برای منطقه مورد نظر و شرایط آب و هوایی مشابه انتخاب شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عقیقی شاهوردی، مهدی، ملکی فراهانی، سعیده، و ممیوند، بهنام. (1396). بررسی تغییرات درصد پروتئین و اسید آمینه های لایسین و متیونین در ارقام و ژنوتیپ های سیب زمینی. اکوفیزیولوژی گیاهی، 9(29 )، 103-112. SID. https://sid.ir/paper/188382/fa

    Vancouver: کپی

    عقیقی شاهوردی مهدی، ملکی فراهانی سعیده، ممیوند بهنام. بررسی تغییرات درصد پروتئین و اسید آمینه های لایسین و متیونین در ارقام و ژنوتیپ های سیب زمینی. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1396؛9(29 ):103-112. Available from: https://sid.ir/paper/188382/fa

    IEEE: کپی

    مهدی عقیقی شاهوردی، سعیده ملکی فراهانی، و بهنام ممیوند، “بررسی تغییرات درصد پروتئین و اسید آمینه های لایسین و متیونین در ارقام و ژنوتیپ های سیب زمینی،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 9، no. 29 ، pp. 103–112، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188382/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا