مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف شوری و دما بر جوانه زنی شبدر برسیم (Trifolium alexanderinum)

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 28

چکیده

 در این مطالعه اثر دما و شوری بر ویژگی های جوانه زنی و رشد شبدر برسیم (Trifolium alexanderinum) مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر فاکتور دما در دو سطح (25 و 35 درجه سانتیگراد) و فاکتور شوری در پنج سطح (آب مقطر, 3, 6, 9 و 12 دسی زیمنس بر متر) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار مطالعه گردید. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین سطوح مختلف شوری و سطوح مختلف دما از نظر درصد جوانه زنی در سطح آماری 5 درصد و از نظر سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و طول ساقه چه در سطح آماری 1 درصد تفاوت معنی دار وجود دارد, ولی در بررسی اثر دما بر طول ریشه چه تفاوت معنی داری مشاهده نشد. مقایسه میانگین درصد جوانه زنی نشان داد که با افزایش شوری از درصد جوانه زنی بذور کاسته می شود به طوری که درصد جوانه زنی در دمای 25 درجه سانتیگراد و شوری 12 دسی زیمنس برمتر در مقایسه با تیمار شاهد به میزان 57 درصد کاهش یافت. همچنین بیشترین سرعت جوانه زنی مربوط به تیمار شاهد با دمای 35 درجه سانتیگراد و کمترین سرعت جوانه زنی مربوط به سطح شوری 12 دسی زیمنس برمتر با دمای 35 درجه سانتیگراد بود. در هر دو محدوده دمایی (25 و 35 درجه سانتیگراد) با افزایش سطوح شوری اختلاف بین طول ساقه چه و طول ریشه چه به کمترین مقدار خود رسید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    طویلی، علی، صابری، مرتضی، جعفری، محمد، صفری، بتول، و صادقی سنگدهی، علی. (1388). تاثیر سطوح مختلف شوری و دما بر جوانه زنی شبدر برسیم (Trifolium alexanderinum). اکوفیزیولوژی گیاهی، 1(1)، 18-28. SID. https://sid.ir/paper/188520/fa

    Vancouver: کپی

    طویلی علی، صابری مرتضی، جعفری محمد، صفری بتول، صادقی سنگدهی علی. تاثیر سطوح مختلف شوری و دما بر جوانه زنی شبدر برسیم (Trifolium alexanderinum). اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1388؛1(1):18-28. Available from: https://sid.ir/paper/188520/fa

    IEEE: کپی

    علی طویلی، مرتضی صابری، محمد جعفری، بتول صفری، و علی صادقی سنگدهی، “تاثیر سطوح مختلف شوری و دما بر جوانه زنی شبدر برسیم (Trifolium alexanderinum)،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 1، no. 1، pp. 18–28، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188520/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button