مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,440
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

683
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر تحقیقات گیاهان شورزی در ایران: تبیین چالش ها و ارائه راهکارها

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 129

چکیده

 در این مطالعه, تحقیقات شوری انجام شده در ایران بر روی گیاهان شورزی از سال 1356 تاکنون بررسی و تحلیل شده, به چالش ها پرداخته و در پایان نیز راهکارهایی برای آینده ارائه گردیده است. بر اساس تعریف ارائه شده در این مطالعه, «شورزی ها گیاهانی هستند که از طریق یکی از مکانیسم های ممانعت از ورود نمک به گیاه و یا کاهش غلظت نمک در سیتوپلاسم به شرایط شور سازگاری پیداکرده اند. » بر اساس این تعریف, این گیاهان را به دو گروه عمده شورزی های واقعی و شورزی های اختیاری تقسیم بندی می شوند. بررسی تحقیقات انجام شده در کشور بر روی گیاهان شورزی نشان می دهد که تحقیقات در ارتباط با گیاهان شورزی از حداقل نیم قرن اخیر آغاز شده و از اوایل دهه 80 شمسی افزایش یافته و تاکنون به طور روزافزونی در حال رشد است. گیاهانی مانند کوشیا (Kochia scoparia), خرفه (Portulaca oleracea) و سلمه تره (Chenopodium album) به خوبی از جنبه های مختلف رشدی بررسی شده اند و به نظر می رسد که گیاهانی مانند کینوا (Chenopodium quinoa), سالیکورنیا (Salicornia spp. ) و اسپند (Peganum harmala) پتانسیل بیشتری برای جلب تحقیقات دارند. در حدود 30 درصد از تحقیقات شورورزی به بررسی جنبه های رشدی, 11 درصد به بررسی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی, 11 درصد به کیفیت علوفه, 11 درصد به به کارگیری راهکارهایی برای بهبود تولید, 9% در مورد تغذیه و نیازهای کودی, در حدود 7% مقدار روغن و 28% به موضوعات پراکنده دیگر پرداخته شده است. تعداد تحقیقات انجام شده در شرایط کنترل شده نیز بیش از 2 برابر تحقیقات در شرایط مزرعه ای است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رنجبر، غلامحسن، پیراسته انوشه، هادی، بناکار، محمدحسین، و میری، حمیدرضا. (1397). مروری بر تحقیقات گیاهان شورزی در ایران: تبیین چالش ها و ارائه راهکارها. اکوفیزیولوژی گیاهی، 10(32 )، 117-129. SID. https://sid.ir/paper/188556/fa

    Vancouver: کپی

    رنجبر غلامحسن، پیراسته انوشه هادی، بناکار محمدحسین، میری حمیدرضا. مروری بر تحقیقات گیاهان شورزی در ایران: تبیین چالش ها و ارائه راهکارها. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1397؛10(32 ):117-129. Available from: https://sid.ir/paper/188556/fa

    IEEE: کپی

    غلامحسن رنجبر، هادی پیراسته انوشه، محمدحسین بناکار، و حمیدرضا میری، “مروری بر تحقیقات گیاهان شورزی در ایران: تبیین چالش ها و ارائه راهکارها،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 10، no. 32 ، pp. 117–129، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188556/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button