مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

388
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبود آستانه تحمل به شوری سالیکورنیا (Salicornia bigelovii) در مرحله جوانه زنی با پیش تیمار جیبرلیک اسید در سطوح مختلف شوری آب دریا

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 72

چکیده

 این مطالعه به صورت دو آزمایش جداگانه در مرکز ملی تحقیقات شوری در سال 1395 انجام شد. در آزمایش اول تأثیر 12 پیش تیمار مختلف شامل غلظت های متفاوت نیترات پتایسم, کلریدسدیم, کلریدکلسیم و جیبرلیک اسید به همراه شاهد بر جوانه زنی ژنوتیپ LVYUAN no. 1 سالیکورنیا (Salicornia bigelovii) به منظور انتخاب بهترین تیمارها برای آزمایش دوم بررسی شد. در آزمایش دوم نیز تأثیر سطوح متفاوت شوری (5/12, 25, 5/37 و 50 دسی زیمنس برمتر) و غلظت های جیبرلیک اسید شامل 500 و 1000 میلی گرم در لیتر بر جوانه زنی این ژنوتیپ سالیکورنیا ارزیابی شد. تیمارهای شوری با استفاده از درصدهای مختلف آب خلیج فارس تهیه شد. نتایج آزمایش اول نشان داد که همه پیش تیمارها درصد جوانه زنی بذر را نسبت به تیمار شاهد افزایش دادند و بیشترین تأثیر مربوط به غلظت های 500 و 1000 میلی گرم در لیتر جیبرلیک اسید برابر 3/142 و 1/119 درصد افزایش بود. در آزمایش دوم نیز مشخص شد که تنش شوری باعث کاهش معنی دار درصد و سرعت جوانه زنی بذر شد؛ به طوری که تیمارهای شوری 5/12, 25, 5/37 و 50 دسی زیمنس بر متر به ترتیب باعث کاهش 8/11, 3/40, 3/63 و 4/81 درصدی جوانه زنی بذر و کاهش 3/21, 40, 3/62 و 1/70 درصدی سرعت جوانه زنی گردید. کاربرد جیبرلیک اسید باعث افزایش آستانه تحمل به شوری سالیکورنیا در مرحله جوانه زنی شد. در شرایط بدون پیش تیمار و پیش تیمار بذر سالیکورنیا با غلظت های 500 و 1000 میلی گرم در لیتر, آستانه تحمل به شوری به ترتیب برابر با 15/4, 31/9 و 56/6 دسی زیمنس بر متر و آستانه کاهش 50 درصد جوانه زنی برابر با 36/20, 97/35 و 39/31 دسی زیمنس بر متر برآورد شد. به طورکلی, نتایج نشان داد که درصد و سرعت جوانه زنی بذر سالیکورنیا با استفاده از پیش تیمار جیبرلیک اسید به نظر می رسد از طریق کاهش مواد بازدارنده رشد که منجر به خواب فیزیولوژیک بذر می شود, بهبود یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رنجبر، غلامحسن، دهقانی، فرهاد، پیراسته انوشه، هادی، و بناکار، محمدحسین. (1398). بهبود آستانه تحمل به شوری سالیکورنیا (Salicornia bigelovii) در مرحله جوانه زنی با پیش تیمار جیبرلیک اسید در سطوح مختلف شوری آب دریا. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 26(1 (پیاپی 74) )، 62-72. SID. https://sid.ir/paper/395885/fa

    Vancouver: کپی

    رنجبر غلامحسن، دهقانی فرهاد، پیراسته انوشه هادی، بناکار محمدحسین. بهبود آستانه تحمل به شوری سالیکورنیا (Salicornia bigelovii) در مرحله جوانه زنی با پیش تیمار جیبرلیک اسید در سطوح مختلف شوری آب دریا. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1398؛26(1 (پیاپی 74) ):62-72. Available from: https://sid.ir/paper/395885/fa

    IEEE: کپی

    غلامحسن رنجبر، فرهاد دهقانی، هادی پیراسته انوشه، و محمدحسین بناکار، “بهبود آستانه تحمل به شوری سالیکورنیا (Salicornia bigelovii) در مرحله جوانه زنی با پیش تیمار جیبرلیک اسید در سطوح مختلف شوری آب دریا،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 26، no. 1 (پیاپی 74) ، pp. 62–72، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395885/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button