Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,059
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کنترل زیستی شیگلا سونئی در گوشت مرغ با استفاده از باکتریوفاژ اختصاصی

صفحات

 صفحه شروع 199 | صفحه پایان 206

چکیده

شیگلا سونئی یکی از مهم ترین عوامل شیگلوز در اغلب کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه می باشد. با توجه به شیوع روزافزون سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک, به کارگیری روش های دیگر برای کنترل راه های انتقال این باکتری (غذا, آب آشامیدنی و انتقال مستقیم) از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این پژوهش ارزیابی کنترل زیستی باکتری شیگلا سونئی به وسیله باکتریوفاژ اختصاصی در محصولات غذایی بود. فراوانی باکتری شیگلا سونئی (ATCC 9290) و همچنین تکثیر باکتریوفاژ اختصاصی vB_SsoS-ISF002 در دو فاز آزمایشی حذف کنندگی و مهارکنندگی در بازه زمانی 144 ساعت سنجیده شد. در فاز حذف کنندگی ابتدا باکتری به مرغ خام و پخته اضافه شد و سپس در زمان های 2, 24 و 48 ساعت باکتریوفاژ اضافه شد. از سوی دیگر در فاز مهارکنندگی ابتدا باکتریوفاژ به مرغ پخته یا خام اضافه شده و سپس در زمان های 2, 24 و 48 ساعت باکتری اضافه گردید. باکتریوفاژ vB_SsoS-ISF002 میزان شیگلا سونئی (هم در مرغ خام و هم پخته) را حداقل به میزان 2 log10 در هر دو فاز حذف کنندگی و مهارکنندگی کاهش داد. باکتریوفاژ vB_SsoS-ISF002 پتانسیل مناسبی برای استفاده هم به عنوان یک عامل نگهدارنده غیر شیمیایی و هم به عنوان یک عامل حذف کننده آلودگی های شیگلا سونئی در صنایع غذایی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهین، خشایار، بوذری، مجید، و وانگ، ران. (1397). کنترل زیستی شیگلا سونئی در گوشت مرغ با استفاده از باکتریوفاژ اختصاصی. دنیای میکروب ها، 11(2 (پیاپی 35) )، 199-206. SID. https://sid.ir/paper/189193/fa

    Vancouver: کپی

    شاهین خشایار، بوذری مجید، وانگ ران. کنترل زیستی شیگلا سونئی در گوشت مرغ با استفاده از باکتریوفاژ اختصاصی. دنیای میکروب ها[Internet]. 1397؛11(2 (پیاپی 35) ):199-206. Available from: https://sid.ir/paper/189193/fa

    IEEE: کپی

    خشایار شاهین، مجید بوذری، و ران وانگ، “کنترل زیستی شیگلا سونئی در گوشت مرغ با استفاده از باکتریوفاژ اختصاصی،” دنیای میکروب ها، vol. 11، no. 2 (پیاپی 35) ، pp. 199–206، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/189193/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا