مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,329
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

705
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ضد میکروبی اسانس گیاه نوروزک بر روی باکتری های بی هوازی مولد عفونت های دهانی-حلقی

صفحات

 صفحه شروع 215 | صفحه پایان 225

چکیده

 سابقه و هدف: نوروزک گیاهی دارویی متعلق به تیره نعناع و بومی استان خراسان است. این گیاه دارای ویژگی های با ارزش دارویی مانند خاصیت ضد میکروب, ضد التهاب, ضد درد, آرام بخش و آنتی اکسیدان می باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه نوروزک بر برخی از باکتری های بی هوازی مولد عفونت های دهانی-حلقی انجام شد.مواد و روش ها: در این پژوهش بنیادی-کاربردی بخش های هوایی نوروزک در مرحله گل دهی از منطقه بجستان, واقع در استان خراسان رضوی جمع آوری گردید و به روش تقطیر با آب, اسانس گیری شد. اجزای اسانس با استفاده از دستگاه GC-MSS شناسایی گردیدند. اثر غلظت های مختلف اسانس (mg/ml 50, 25, 12.5, 6.25) بر باکتری های استرپتوکوکوس موتانس, استرپتوکوکوس پیوژنز, استرپتوکوکوس سانگوئیس و اکتینومایسس ویسکوسوس به روش های دیسک کاغذی, چاهک (انتشار در آگار), کالیبراسیون متداول, رقت در آگار و رقت در لوله ارزیابی شد.یافته ها: از میان 35 ترکیب شناسایی شده در اسانس, به ترتیب, b -پینن (23.35%), a -مورولول (17.11%), a -پینن (14.133%) و اوکالیپتول (1 و 8 سینئول) (13.255%), اجزای اصلی بودند. اسانس این گیاه تاثیر بازدارندگی قابل ملاحظه ای بر رشد باکتری های مورد بررسی داشت. به طوری که بیشترین اثر بازدارندگی از رشد, در غلظت mg/ml 50 مشاهده گردید. استرپتوکوکوس موتانس (MIC=13.98 mg/ml , MBC=31.99 mg/ml) و استرپتوکوکوس پیوژنز (mg/ml 25.32=MIC, MBC=51.99 mg/ml) به ترتیب حساس ترین و مقاوم ترین باکتری در برابر اسانس گیاه نوروزک بودند.نتیجه گیری: اسانس گیاه نوروزک می تواند به عنوان یک فرآورده طبیعی برای تهیه دهان شویه ها و به منظور کنترل بیماری های دهان و دندان مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابریشم چی، پروانه، خواجه کرم الدینی، مهرانگیز، هوشیارسرجامی، ریحانه، ذاکر، آرزو، اصیلی، جواد، پرسا، حسن، و ظریف، رضا. (1395). تاثیر ضد میکروبی اسانس گیاه نوروزک بر روی باکتری های بی هوازی مولد عفونت های دهانی-حلقی. دنیای میکروب ها، 9(3 (پیاپی 28))، 215-225. SID. https://sid.ir/paper/189270/fa

    Vancouver: کپی

    ابریشم چی پروانه، خواجه کرم الدینی مهرانگیز، هوشیارسرجامی ریحانه، ذاکر آرزو، اصیلی جواد، پرسا حسن، ظریف رضا. تاثیر ضد میکروبی اسانس گیاه نوروزک بر روی باکتری های بی هوازی مولد عفونت های دهانی-حلقی. دنیای میکروب ها[Internet]. 1395؛9(3 (پیاپی 28)):215-225. Available from: https://sid.ir/paper/189270/fa

    IEEE: کپی

    پروانه ابریشم چی، مهرانگیز خواجه کرم الدینی، ریحانه هوشیارسرجامی، آرزو ذاکر، جواد اصیلی، حسن پرسا، و رضا ظریف، “تاثیر ضد میکروبی اسانس گیاه نوروزک بر روی باکتری های بی هوازی مولد عفونت های دهانی-حلقی،” دنیای میکروب ها، vol. 9، no. 3 (پیاپی 28)، pp. 215–225، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/189270/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button