مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,033
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

701
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ژن actA در لیستریا مونوسیتوژنز جداسازی شده از لبنیات

صفحات

 صفحه شروع 246 | صفحه پایان 252

چکیده

 سابقه و هدف: لیستریا باکتری گرم مثبت و درون سلولی اختیاری است. یکی از مهم ترین ژن های این باکتری actA می باشد که موجب حرکت باکتری در سلول میزبان و در نتیجه بیماری زایی آن می گردد. این مطالعه با هدف ارزیابی حضور ژن actA در سویه های لیستریا مونوسیتوژنز جداسازی شده از فرآورده های لبنی انجام شده است.مواد و روش ها: این پژوهش به صورت مقطعی-توصیفی بر روی 70 نمونه جمع آوری شده از فرآورده های لبنی مختلف در شهرهای تهران و بابلسر از خرداد ماه 1391 تا مرداد ماه 1391 انجام شد. برای جداسازی گونه های لیستریا از محیط های BHI آگار و مولر آگار استفاده گردید. به منظور بررسی حضور ژن actA در گونه های لیستریای جداسازی شده از روش PCR استفاده شد. همچنین برای تعیین ویژگی تهاجمی لیستریا مونوسیتوژنز از محیط TSA حاوی 00.15% رنگ قرمز کنگو استفاده گردید.یافته ها: در مجموع 10 مورد آلودگی با لیستریا مونوسیتوژنز, 4 مورد لیستریا اینوکوآ, 2 مورد لیستریا ولشیمری و 1 مورد لیستریا سلیگری در نمونه های شیر, پنیر معمولی و پنیر نرم شناسایی گردید. همچنین در این مطالعه در هیچ یک از نمونه های ماست و کره آلودگی لیستریایی مشاهده نگردید. در تمامی نمونه های مورد بررسی فراوانی ژن actA به صورت 100% مشاهده گردید. تنها در نمونه های کنترل مربوط به سبزیجات حضور ژن 14% بود. از مجموع 10 مورد لیستریا مونوسیتوژنز جداسازی شده, 100% سویه های کلینیکی, 70% سویه های غذایی و 100% سویه های استاندارد خریداری شده از موسسه رازی دارای فنوتیپ قرمز کنگو مثبت بودند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه پیشنهاد می گردد که بدون نیاز به انجام کشت از روش PCR برای شناسایی ژن actA و نیز اثبات وجود لیستریا مونوسیتوژنز در انواع نمونه ها استفاده شود. همچنین به دلیل مصرف گسترده لبنیات توسط جامعه, نظارت دقیق بر مراحل تولید, حمل و نقل و توزیع آن با هدف کاهش آلودگی باکتریایی ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، جمیله، مرادی بیدهندی، سهیلا، و شفیعی، مرضیه. (1392). ارزیابی ژن actA در لیستریا مونوسیتوژنز جداسازی شده از لبنیات. دنیای میکروب ها، 6(3 (پیاپی 16))، 246-252. SID. https://sid.ir/paper/189401/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی جمیله، مرادی بیدهندی سهیلا، شفیعی مرضیه. ارزیابی ژن actA در لیستریا مونوسیتوژنز جداسازی شده از لبنیات. دنیای میکروب ها[Internet]. 1392؛6(3 (پیاپی 16)):246-252. Available from: https://sid.ir/paper/189401/fa

    IEEE: کپی

    جمیله نوروزی، سهیلا مرادی بیدهندی، و مرضیه شفیعی، “ارزیابی ژن actA در لیستریا مونوسیتوژنز جداسازی شده از لبنیات،” دنیای میکروب ها، vol. 6، no. 3 (پیاپی 16)، pp. 246–252، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/189401/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button