مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

868
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات پروتئین دانه گندم از طریق محلول پاشی کود نیتروژن

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 گندم در مراحل مختلف رشد نیاز متفاوتی به ازت دارد بنابراین کاربرد ازت به میزان مشخص و در زمان معین مهم می باشد. هدر رفتن ازت توسط شستشو خطری جدی برای محیط زیست به شمار می آید که با مدیریت صحیح قابل کنترل است. این طرح به منطور بررسی کاربرد محلولپاشی کود ازته در دو زمان پنجه دهی و گلدهی گندم و مقایسه آن با روش رایج کوددهی و تاثیر آن بر عملکرد دانه و پروتئین گندم اجرا شد. طرح در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی شامل 6 تیمار شامل T1 که در آن کود ازته مصرف نشده, T2 که ثلث کود ازته قبل از کاشت ثلث آن زمان پنجه دهی و ثلث زمان گلدهی, T3 که ثلث کود ازته زمان کاشت ثلث زمان گلدهی و محلولپاشی در زمان پنجه دهی, T4 که ثلث قبل از کاشت, ثلث زمان پنجه دهی و محلولپاشی در زمان گلدهی T5 که ثلث کود ازت قبل از کاشت و ثلث زمان گلدهی و محلولپاشی در زمان پنجه دهی و گلدهی T6 که ثلث قبل از کاشت, ثلث زمان پنجه دهی و محلولپاشی در زمان پنجه دهی و گلدهی اعمال شد. تیمارها در 4 تکرار و در 3 سال اجرا شد. میزان فسفر و پتاس و عناصر کم مصرف بر اساس آزمون خاک مصرف شد و مقدار ازت مصرفی از منبع اوره که با توجه به تیمارهای مختلف در هر تقسیط به میزان 100 کیلوگرم اوره مصرف شد. در محلول پاشی به میزان 10 کیلوگرم ازت در هکتار استفاده شد. عملکرد کمی و کیفی دانه و کاه بر اساس موازین طرح آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مقایسه میانگین ها به روش آزمون چند متغیره دانکن (D.M.R.T) صورت گرفت. هدف از اجرای طرح دستیابی به عملکرد کمی و کیفی بالای گندم نان و افزایش راندمان کودهای ازته, صرفه جویی در مصرف بی رویه کودهای ازته که علاوه بر جنبه اقتصادی از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری می نماید. نتایج سال اول نشان داد که بیشترین عملکرد دانه4.844  تن در هکتار مربوط به تیمار T6 و بیشترین درصد پروئتین 13.58 مربوط به تیمار T5 بود. نتایج سال دوم نشان داد که بیشترین عملکرد دانه 8.458 تن در هکتار مربوط به تیمار T4 و بیشترین درصد پروئتین 13.72 مربوط به تیمار T2 بود. کلا در سال دوم عملکرد دانه و درصد پروئتین نسبت به سال اول بهتر بود. نتایج سال سوم نشان داد که عملکرد 5.031 تن در هکتار مربوط به تیمار T3 و بیشترین درصد پروتئین 13.31 مربوط به تیمار T5 می باشد به علت شرایط مختلف آب و هوایی در سال های مختلف نتایج متفاوتی گرفته شده ولی با توجه به میانگین 3 ساله نتایج و صرفه جوئی در 1.3 کودهای ازته می توان گفت که بطور متوسط بهترین عملکرد دانه 5.643 تن و درصد پروتئین 13.3 از تیمار T6 بدست آمده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لطف الهی، محمد. (1391). بررسی تغییرات پروتئین دانه گندم از طریق محلول پاشی کود نیتروژن. زراعت و اصلاح نباتات ایران، 8(4)، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/190287/fa

    Vancouver: کپی

    لطف الهی محمد. بررسی تغییرات پروتئین دانه گندم از طریق محلول پاشی کود نیتروژن. زراعت و اصلاح نباتات ایران[Internet]. 1391؛8(4):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/190287/fa

    IEEE: کپی

    محمد لطف الهی، “بررسی تغییرات پروتئین دانه گندم از طریق محلول پاشی کود نیتروژن،” زراعت و اصلاح نباتات ایران، vol. 8، no. 4، pp. 1–6، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/190287/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button