مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

886
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

516
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر میوه زرشک زرافشان بر عملکرد و بافت کبد در موش های صحرایی نر بالغ تحت تیمار با اتانول

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 71

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه مصرف الکل سبب ایجاد بیماری ها و ناهنجاری های مختلف به خصوص اختلالات کبدی می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر میوه زرشک زرافشان(Bereberis integerrima) بر سطح سرمی آنزیم های کبدی (ALT, AST, ALP, GGT), میزان آلبومین و پروتئین تام و تغییرات بافت کبد به دنبال مصرف اتانول می باشد.روش کار: در این مطالعه به منظور القای آسیب کبدی, از اتانول استفاده شد. 50 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با وزن 160 تا 220 گرم به صورت تصادفی در 5 گروه 10تایی: 1)گروه کنترل, 2)گروه شاهد مثبت (دریافت کننده الکل %20), 3) گروه شاهد منفی (دریافت کننده دوز200mg/kg زرشک) گروه تجربی 1 و 2 به ترتیب (21 روز اول الکل %20 و 28 روز دوم دوز100mg/kg و 200 زرشک زرافشان) تقسیم گردیدند. پس از خون گیری و جداسازی سرم, میزان فعالیت آنزیم های کبدی (ALT, AST, ALP, GGT) و آلبومین و پروتئین تام درون سرم سنجش و به منظور مطالعات هیستوپاتولوژی کبد, مقاطع بافتی تهیه شد.یافته ها: نتایج تغییرات یکسان وزن بدن و کبد را در گروه های دریافت کننده اتانول و زرشک نسبت به گروه های شاهد و کنترل نشان داد. میزان تغییرات آنزیم های ALT, AST, ALP, GGT, پروتئین تام و آلبومین در گروه های تجربی دریافت کننده زرشک نسبت به گروه تیمارشده با اتانول در سطح p£0.05 معنی دار بود. مطالعات بافتی نشان داد,که در گروه تیمار شده با اتانول مناطق وسیع خالی از سلول های هپاتوسیت وجود دارد و روند بهبودی در گروه های تجربی دریافت کننده عصاره میوه مشاهده گردید.نتیجه گیری: مصرف عصاره میوه زرشک زرافشان در دوز 200 به علت داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی و فلاونوئید بیشتر, باعث محافظت سلول های کبدی در مقابل استرس اکسیداتیو ناشی از اتانول می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شکوری نیا، شیوا، و شریعتی، مهرداد. (1395). بررسی اثر میوه زرشک زرافشان بر عملکرد و بافت کبد در موش های صحرایی نر بالغ تحت تیمار با اتانول. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 9(2 (پیاپی 33))، 63-71. SID. https://sid.ir/paper/191803/fa

    Vancouver: کپی

    شکوری نیا شیوا، شریعتی مهرداد. بررسی اثر میوه زرشک زرافشان بر عملکرد و بافت کبد در موش های صحرایی نر بالغ تحت تیمار با اتانول. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1395؛9(2 (پیاپی 33)):63-71. Available from: https://sid.ir/paper/191803/fa

    IEEE: کپی

    شیوا شکوری نیا، و مهرداد شریعتی، “بررسی اثر میوه زرشک زرافشان بر عملکرد و بافت کبد در موش های صحرایی نر بالغ تحت تیمار با اتانول،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 9، no. 2 (پیاپی 33)، pp. 63–71، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/191803/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا