Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,376
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

540
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره تفاله انگور بر پارامترهای تولید گاز و جمعیت تک یاخته های شکمبه با استفاده از شیرابه شکمبه گوسفند

صفحات

 صفحه شروع 375 | صفحه پایان 384

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تاثیرات سطوح گوناگون عصاره تفاله انگور بر تولید گاز به روش آزمایشگاهی و برخی پارامترهای تخمیر شکمبه مانند سوبسترای تجزیه شده, اسیدهای چرب فرار, و تولید پروتئین میکروبی با استفاده از شیرابه شکمبه گوسفند انجام شد. برای تهیه عصاره, تفاله انگور خشک با نسبت وزنی مساوی با آب مقطر مخلوط گردید و در سطوح صفر, 15, و 30 میلی گرم ترکیبات فنولیک کل به ازای گرم ماده خشک به جیره پایه اضافه شد. جیره پایه شامل علف یونجه خشک, کنجاله سویا, و دانه جو بود. تولید گاز در زمان های 3, 6, 8, 12, 16, 24, 48, 72, 96, و120 ساعت بعد ازانکوباسیون ثبت گردید. بعد از 24 ساعت, انکوباسیون متوقف و سوبسترای تجزیه شده واقعی تعیین شد. پارامترهای تخمیر شکمبه مانند Partitioning factor (PF24), تولید گاز در 24 ساعت, قابلیت هضم آزمایشگاهی ماده آلی, انرژی متابولیسم پذیر, و تولید پروتئین میکروبی محاسبه گردید. استفاده از عصاره تفاله انگور بر مقادیر تولید گاز مجانب (A), زمان تاخیر (L), سوبسترای تجزیه شده واقعی, تولید گازدر 24 ساعت, قابلیت هضم ماده آلی, و انرژی متابولیسم پذیر تاثیری نداشت. ولی تولید پروتئین میکروبی (Q=0.005) و مقدار PF24 (L=0.023 و Q=0.004) افزایش یافت. استفاده از عصاره تفاله انگور بر مقادیر کل اسیدهای چرب فرار و استات اثر معنی داری نداشت. مقدار پروپیونات با افزودن عصاره افزایش یافت (Q=0.048) و مقدار بوتیرات (L=0.004) و نسبت استات به پروپیونات (Q=0.001) در دو سطح عصاره در مقایسه با جیره شاهدکاهش یافت. مقدار آمونیاک (P<0.0001) در دو سطح عصاره اضافه شده در مقایسه با جیره شاهد کاهش یافت. مقادیر کل پروتوزوآ و زیرخانواده انتودینینه در زمان های 3, 12, و 24 ساعت بعد از انکوباسیون در دو سطح عصاره در مقایسه با جیره شاهد کاهش یافت. دو جنس ایزوتریچا (L<0.0001 و Q<0.0001) و داسی تریچا (L=0.003 و Q=0.030) و زیرخانواده های دیپلودینینه (L=0.0009 و Q=0.012) و افریوسکالسینه (L<0.0001 و Q<0.0001) نیز در ساعت 24 بعد از افزودن عصاره کاهش نشان داد. در کل, استفاده از عصاره تفاله انگور بدون تاثیر منفی بر قابلیت هضم, تولید پروتئین میکروبی را افزایش و مقدار آمونیاک و پروتوزوآ را کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابرقوئی، محمدجواد، و روزبهان، یوسف. (1392). تاثیر عصاره تفاله انگور بر پارامترهای تولید گاز و جمعیت تک یاخته های شکمبه با استفاده از شیرابه شکمبه گوسفند. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 44(4)، 375-384. SID. https://sid.ir/paper/193487/fa

    Vancouver: کپی

    ابرقوئی محمدجواد، روزبهان یوسف. تاثیر عصاره تفاله انگور بر پارامترهای تولید گاز و جمعیت تک یاخته های شکمبه با استفاده از شیرابه شکمبه گوسفند. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1392؛44(4):375-384. Available from: https://sid.ir/paper/193487/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد ابرقوئی، و یوسف روزبهان، “تاثیر عصاره تفاله انگور بر پارامترهای تولید گاز و جمعیت تک یاخته های شکمبه با استفاده از شیرابه شکمبه گوسفند،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 44، no. 4، pp. 375–384، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193487/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا