در تحقیق حاضر، آزمایش ترکیبات شیمیایی، ترکیبات فنولیک، و فراسنجه های تخمیر در بخش های متفاوت پسماند کشمش بااستفاده از آزمون تولید گاز با و بدون پلی اتیلن گلیکول (PEG) انجام شد. بخش های گوناگون پسماند کشمش شامل کشمش های وازده، دم، ساقه، مخلوط کشمش دم ساقه، و شکرک (محصول پودری شکل که پس از سورت کردت کشمش به دست می آید) بود. همچنین تاثیر تانن بانده شده بر تولید گاز بررسی شد. ترکیبات شیمیایی و ترکیبات فنولیک در بخش های گوناگون پسماند کشمش متفاوت بود (P<0.01). بیشترین مقدار پروتئین خام، دیواره سلولی نامحلول در شوینده خنثی، و خاکستر در ساقه مشاهده شد، در حالی که کشمش مقدار کمتری از این فراسنجه ها داشت. بیشترین مقدار ترکیبات فنولیک کل (12.68 درصد) و تانن متراکم (3.96 درصد) در دم دیده شد. افزودن پلی اتیلن گلیکول مقدار تولید گاز، توان هضم ظاهری ماده خشک، توانایی هضم ماده آلی و انرژی متابولیسم پذیر را افزایش داد. به استثنای شکرک، تانن باند شده در سایر تیمارها فعالیت بیولوژیک داشت و تولید گاز را کاهش داد. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که بخش های متفاوت پسماند کشمش ترکیبات فنولیک متفاوتی دارند که بر ارزش غذایی این بخش ها تاثیر می گذارد و آزمایش های بیشتری لازم است تا اثر این پسماندها و ترکیبات فنولیک موجود در آن ها بر عملکرد دام زنده (پرواری و شیرده) بررسی شود.