مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

8,532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

822
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

9

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات استفاده از گیاهان دارویی آویشن، نعناع و پونه بر عملکرد، کیفیت تخم مرغ و فراسنجه های خونی و ایمنی مرغ های تخم گذار

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 136

چکیده

 این آزمایش جهت بررسی اثرات استفاده از گیاهان دارویی آویشنThymyus valgaris , نعناع Lamiaceae menthapiperita و پونه  Oreganum valgare بر عملکرد, کیفیت تخم مرغ و فراسنجه های خونی و ایمنی مرغ های تخم گذار انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 8 تیمار شامل تیمار 1) که در آن از گیاهان دارویی استفاده نشده بود, تیمار 2) حاوی 2 درصد گیاه دارویی آویشن, تیمار 3) حاوی 2 درصد گیاه دارویی نعناع, تیمار 4) حاوی 2 درصد گیاه دارویی پونه, تیمار 5) حاوی 2 درصد مخلوط گیاهان دارویی (آویشن و نعناع), تیمار 6) حاوی 2 درصد مخلوط گیاهان دارویی (آویشن و پونه), تیمار 7) حاوی 2 درصد مخلوط گیاهان دارویی (نعناع و پونه) و تیمار 8) حاوی 2 درصد مخلوط گیاهان دارویی (آویشن, نعناع و پونه) با 3 تکرار در هر تیمار و نیز 12 قطعه مرغ در هر تکرار و در مجموع با 288 قطعه مرغ تخم گذار سویه های لاین (W - 36) به مدت 12 هفته از سن 38 تا 50 هفتگی آنها انجام گردید. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از گیاهان دارویی مختلف دارای اثرهای معنی داری بر عملکرد, صفات کیفی تخم مرغ و فراسنجه های بیوشیمیایی خون می باشد (P<0.05). بالاترین درصد تولید تخم مرغ (86.5), بیشترین مقدار تولید توده ای تخم مرغ ( 50.55گرم) و بهترین ضریب تبدیل غذایی (1.99) در گروه آزمایشی حاوی 2 درصد پونه و بیشترین میزان خوراک مصرفی ( 102.79گرم) در گروه آزمایشی حاوی 2 درصد نعناع حاصل گردید, در حالی که تخم مرغ های تولید شده در گروه شاهد بیشترین وزن (59.45 گرم) را داشتند. بالاترین واحدها و (92.35) و نیز بالاترین مقدار شاخص رنگ زرده (4) نیز با استفاده از 2 درصد پونه و پایین ترین مقدار تری گلیسرید سرم خون (1163 میلی گرم بر دسی لیتر) با استفاده از 2 درصد نعناع در جیره های غذایی بدست آمدند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوبخت، علی، و مهمان نواز، یوسف. (1389). بررسی اثرات استفاده از گیاهان دارویی آویشن, نعناع و پونه بر عملکرد, کیفیت تخم مرغ و فراسنجه های خونی و ایمنی مرغ های تخم گذار. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 41(2)، 129-136. SID. https://sid.ir/paper/193519/fa

    Vancouver: کپی

    نوبخت علی، مهمان نواز یوسف. بررسی اثرات استفاده از گیاهان دارویی آویشن, نعناع و پونه بر عملکرد, کیفیت تخم مرغ و فراسنجه های خونی و ایمنی مرغ های تخم گذار. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(2):129-136. Available from: https://sid.ir/paper/193519/fa

    IEEE: کپی

    علی نوبخت، و یوسف مهمان نواز، “بررسی اثرات استفاده از گیاهان دارویی آویشن, نعناع و پونه بر عملکرد, کیفیت تخم مرغ و فراسنجه های خونی و ایمنی مرغ های تخم گذار،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 2، pp. 129–136، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193519/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button