مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید و به کارگیری مؤثر آنتی بادی اختصاصی زرده ی تخم مرغ (IgY) برای مهار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 71

چکیده

 این بررسی به منظور ارزیابی ویژگی های ایمنی (ایمونو)شیمیایی و نیز تأثیر مهارکنندگی پودر پادتن (آنتی بادی) اختصاصی و غیراختصاصی زرده ی تخم مرغ بر رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس, به عنوان یکی از مهم ترین سروتیپ-های استافیلوکوکوس بیماری زای انسانی و دامی در شرایط برون تنی انجام شد. این آزمایش با بهره گیری از شانزده قطعه مرغ تخم گذار لگهورن سفید سویه ی های-لاین 36W-که در سن 40 هفتگی قرار داشتند صورت گرفت. برای ایمن کردن پرندگان, پس از بررسی منحنی رشد میکروب و کشت آن ها تا پایان مرحله ی رشد تصاعدی, واکسن کشته شده با بهره گیری از امواج فراصوت تهیه و تزریق شد. پس از گرد آوری تخم مرغ ها در یک دوره ی زمانی 8 هفته, IgY با بهره گیری از روش پولسون جداسازی و یخ خشکانی1 شد و در ادامه ویژگی های ایمنی شیمیایی و ضد باکتریایی آن سنجش شد. نتایج بیانگر آن است که پس از نخستین ایمن سازی, فعالیت اختصاصی پادتن علیه باکتری مورد آزمون در پلاسمای مرغ های تخم گذار و تخم مرغ افزایش یافت و این افزایش در دوره ی آزمایش در سطوح بالا حفظ شد (01/0 < P). غلظت IgY و نیز درصد خلوص آن در پودر پادتن اختصاصی 71 درصد بالاتر (05/0 < P) از پودر آنتی بادی غیراختصاصی بود. بهره گیری از سطوح 100 و 200 میلی گرم پودر پادتن اختصاصی سبب کاهش معنی دار جمعیت باکتریایی در ساعت های 4 و 6 نگهداری (انکوباسیون) شد. در این میان بالاترین اثر مهاری در انتهای مرحله ی (فاز) لگاریتمی متعلق به سطح 200 میلی گرم پودر پادتن اختصاصی بود که توانست سبب کاهش logCFU/mL 2/1 در مقایسه با گروه شاهد (کنترل) شود (01/0 < P). لذا این یافته ها بیانگر آن است که باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به همراه ادجوانت فروند (نوع کامل در تزریق اول و نوع ناقص در تزریق دوم), خاصیت القایی بالایی داشته و بهره گیری از روش پولسون راهی مؤثر برای تولید درازمدت و با بازده ی بالا, برای به دست آوردن IgY اختصاصی با درصد خلوص و توان ضدباکتریایی (آنتی باکتریال) مطلوب است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی اکبری، فریما، مهدوی، سیدامیرحسین، و رحمانی، حمیدرضا. (1397). تولید و به کارگیری مؤثر آنتی بادی اختصاصی زرده ی تخم مرغ (IgY) برای مهار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 49(1 )، 63-71. SID. https://sid.ir/paper/193521/fa

    Vancouver: کپی

    علی اکبری فریما، مهدوی سیدامیرحسین، رحمانی حمیدرضا. تولید و به کارگیری مؤثر آنتی بادی اختصاصی زرده ی تخم مرغ (IgY) برای مهار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(1 ):63-71. Available from: https://sid.ir/paper/193521/fa

    IEEE: کپی

    فریما علی اکبری، سیدامیرحسین مهدوی، و حمیدرضا رحمانی، “تولید و به کارگیری مؤثر آنتی بادی اختصاصی زرده ی تخم مرغ (IgY) برای مهار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 1 ، pp. 63–71، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193521/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button