مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

862
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

358
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تراکم بوته و مقادیر کود نیتروژن بر عملکرد پیاز خوراکی در منطقه جیرفت

صفحات

 صفحه شروع 94 | صفحه پایان 103

چکیده

 به منظور دستیابی به مناسب ترین تراکم بوته پیاز و همچنین مشخص کردن میزان مطلوب مصرف کود نیتروژن, این تحقیق با استفاده از کرت های یکبار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال های زراعی 1378 و 1379 در اراضی مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج به مرحله اجرا درآمد. کود نیتروژن به عنوان فاکتور اصلی در پنج سطح شامل N4=135, N3=90, N2=45, N1=0 و N5=180 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار و تراکم بوته به عنوان فاکتور فرعی در چهار سطح شامل D3=667, D2=500, D1=250 D4=1000, هزار بوته در هکتار مورد بررسی قرار گرفتند. رقم پیاز مورد مطالعه هیبرید پریماورا بود. نتایج سال اول نشان داد که اثر سطوح کود نیتروژن بر عملکرد محصول معنی دار بود به طوری که بالاترین عملکرد از مصرف 135 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار به میزان 50.231 تن به دست آمد. همچنین اثر تراکم بوته بر عملکرد سوخ در سطح 1% معنی دار شد و بالاترین عملکرد سوخ از تراکم 667 هزار بوته در هکتار به میزان 44.013 تن در هکتار به دست آمد. اثر متقابل بین تراکم بوته و کود نیتروژن در سال اول حاکی از برتری تیمار N5D3 با عملکرد 57.57 تن در هکتار بود. نتایج سال دوم نشان داد که اثر مقادیر کود نیتروژن بر عملکرد در سطح آماری 5 درصد معنی دار شده و بالاترین عملکرد از مصرف 135 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار به میزان 65.02 تن در هکتار حاصل شد. اثر تراکم بوته بر روی عملکرد در سطح آماری 1% معنی دار شد و حداکثر عملکرد از تراکم های 667 هزار و یک میلیون بوته در هکتار به دست آمد. در مجموع دو سال متوالی حداکثر عملکرد از مقادیر 135 و 180 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار به ترتیب 57.63 و 54.30 تن در هکتار حاصل گردید. همچنین بالاترین عملکرد از تراکم 667 هزار بوته به میزان 53.45 تن در هکتار حاصل شد. در ارزیابی اثر متقابل بین تراکم بوته و کود نیتروژن در دو سال آزمایش, بهترین ترکیب تیماری مصرف 180 کیلوگرم کود نیتروژن خالص در هکتار با تراکم 667 هزار بوته در هکتار با تولید 73.45 تن سوخ بود لذا این تیمار درمنطقه جیرفت قابل توصیه می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

افشارمنش، غلامرضا، و خدادادی، محسن. (1385). بررسی اثر تراکم بوته و مقادیر کود نیتروژن بر عملکرد پیاز خوراکی در منطقه جیرفت. پژوهش و سازندگی، 19(3 (پی آیند 72) در زراعت و باغبانی)، 94-103. SID. https://sid.ir/paper/19360/fa

Vancouver: کپی

افشارمنش غلامرضا، خدادادی محسن. بررسی اثر تراکم بوته و مقادیر کود نیتروژن بر عملکرد پیاز خوراکی در منطقه جیرفت. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(3 (پی آیند 72) در زراعت و باغبانی):94-103. Available from: https://sid.ir/paper/19360/fa

IEEE: کپی

غلامرضا افشارمنش، و محسن خدادادی، “بررسی اثر تراکم بوته و مقادیر کود نیتروژن بر عملکرد پیاز خوراکی در منطقه جیرفت،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 3 (پی آیند 72) در زراعت و باغبانی، pp. 94–103، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19360/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button