مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,147
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پودر دانه های رازیانه (Foeniculum vulgare) و زیره (Carum carvi) و مخمرها بر فراسنجه های تولید گاز، جمعیت تک یاختگان و فعالیت آنزیم های میکروبی شکمبه گوسفند در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 399 | صفحه پایان 410

چکیده

 هدف از این پژوهش, بررسی تاثیر افزودن پودر دانه رازیانه (Foeniculum vulgare), زیره (Carum carvi) و مخمر ساکارومایسس سرویسیه در مقایسه با موننسین بر آزمون تولید گاز, فراسنجه های تخمیر, قابلیت هضم مواد مغذی, جمعیت تک یاختگان (پروتوزوا) و فعالیت آنزیمی شکمبه بود. هفت جیره آزمایشی شامل 1) جیره شاهد و مکمل کردن جیره شاهد با 2) 8 گرم رازیانه+8 گرم زیره (نسبت 1 به 1), 3) 12 گرم رازیانه + 4 گرم زیره (به نسبت 75 به 25), 4) 5 گرم مخمر ساکارومایسس سرویسیه, 5) 5 گرم مخمر ساکارومایسس سرویسیه + 8 گرم رازیانه و 8 گرم زیره (نسبت 1 به 1), 6) 5 گرم مخمر ساکارومایسس سرویسیه + 12 گرم رازیانه + 4 گرم زیره (به نسبت 75 به 25) و 7) 30 میلی گرم موننسین در کیلوگرم ماده خشک با استفاده از شیرابه شکمبه در قالب طرح کامل تصادفی نگهداری (انکوبه) شد. بیشترین میزان گاز تولیدی در زمان 24 و 48 ساعت نگهداری (انکوباسیون), کل حجم گاز تولیدی, میزان اسیدهای چرب کوتاه زنجیر, قابلیت هضم ظاهری ماده آلی و برآورد انرژی قابل سوخت وساز (متابولیسم) در جیره مکمل شده با مخمر همراه با پودر رازیانه و زیره (به نسبت 75 به 25) نسبت به جیره شاهد مشاهده شد (p<0.05). بیشترین حجم گاز تولیدی در زمان 72 ساعت نگهداری, قابلیت تولید گاز (b), فعالیت آنزیم های تجزیه کننده کاغذ صافی و آلفا آمیلاز در تیمار مکمل شده با مخمر و نسبت 1 به 1 زیره به رازیانه در مقایسه با جیره مکمل شده با موننسین و جیره شاهد به دست آمد. بیشترین میزان کل جمعیت پروتوزوا (p<0.10) و زیرخانواده دیپلودینیا (p£0.05) در تیمار شاهد و کمترین آن در جیره مکمل شده با رازیانه و زیره (به نسبت 1 به 1) همراه با مخمر مشاهده شد. در کل, نتایج این تحقیق نشان داد, پودر رازیانه و زیره همراه با مخمر ساکارومایسس سرویسیه تولید گاز و قابلیت هضم مواد مغذی را از راه تعدیل کردن تخمیر شکمبه ای در شرایط آزمایشگاهی بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درخشان نیا، صغری، آذرفر، آرش، عزیزی، ایوب، و تقی زاده، مهرداد. (1396). تاثیر پودر دانه های رازیانه (Foeniculum vulgare) و زیره (Carum carvi) و مخمرها بر فراسنجه های تولید گاز, جمعیت تک یاختگان و فعالیت آنزیم های میکروبی شکمبه گوسفند در شرایط آزمایشگاهی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 48(3 )، 399-410. SID. https://sid.ir/paper/193707/fa

    Vancouver: کپی

    درخشان نیا صغری، آذرفر آرش، عزیزی ایوب، تقی زاده مهرداد. تاثیر پودر دانه های رازیانه (Foeniculum vulgare) و زیره (Carum carvi) و مخمرها بر فراسنجه های تولید گاز, جمعیت تک یاختگان و فعالیت آنزیم های میکروبی شکمبه گوسفند در شرایط آزمایشگاهی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(3 ):399-410. Available from: https://sid.ir/paper/193707/fa

    IEEE: کپی

    صغری درخشان نیا، آرش آذرفر، ایوب عزیزی، و مهرداد تقی زاده، “تاثیر پودر دانه های رازیانه (Foeniculum vulgare) و زیره (Carum carvi) و مخمرها بر فراسنجه های تولید گاز, جمعیت تک یاختگان و فعالیت آنزیم های میکروبی شکمبه گوسفند در شرایط آزمایشگاهی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 3 ، pp. 399–410، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193707/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button