Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

276
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

425
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف اسانس رازیانه بر فراسنجه های تولید گاز و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز در شرایط برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 51

چکیده

 این بررسی برای ارزیابی اثر سطوح مختلف اسانس رازیانه (صفر, 100, 250, 500, 750 و 1000 میکروگرم در میلی لیتر) بر پتانسیل تولید گاز, فراسنجه های تخمیر شکمبه و جمعیت پروتوزوآ در شرایط برون تنی انجام شد. مایع شکمبه از شش رأس بز مرغوز در حالت ناشتا و با استفاده از لوله مری جمع آوری شد. گاز تولیدی در 96 ساعت گرم خانه گذاری ثبت شد. اثر اسانس بر تعداد پروتوزوآی کل و جنس های مختلف بررسی شد. همچنین, کل گاز تولیدی بعد از 24 ساعت گرم خانه گذاری, متان تولیدی و برخی دیگر از فراسنجه های تخمیر شکمبه نیز برآورد شد. پتانسیل تولید گاز و سرعت تخمیر تحت تأثیر اسانس رازیانه کم شدند (0001/0>P) و فاز تأخیر در سطوح کم افزایش نشان داد (004/0=P). فراسنجه pH ثابت ماند و تولید نیتروژن آمونیاکی و غلظت کل اسیدهای چرب فرار در سطوح 750 و 1000 کاهش یافت. گاز تولیدی 24 ساعت, تولید گاز متان, میزان ماده آلی واقعاً تجزیه شده و انرژی قابل متابولیسم کم شد, اما ضریب تفکیک پذیری, تولید توده میکروبی و بازده آن افزایش نشان داد (0001/0>P). افزودن اسانس به محیط تخمیر, تعداد پروتوزوآی کل (0001/0>P) و جنس های انتودینیوم, ایزوتریشیا را کاهش داد, اما تغییری در تعداد دیپلودینیوم و افریواسکولکس ایجاد نکرد. نتایج این بررسی نشان داد که اسانس رازیانه دارای خواص ضد پروتوزوآیی انتخابی علیهانتودینیوم و ایزوتریشیابوده و پتانسیل تغییر تخمیر شکمبه را با کاهش تولید گاز متان و آمونیاک و افزایش ضریب تفکیک پذیری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزائی چشمه گچی، سمیه، معینی، محمدمهدی، هژبری، فردین، و نوریان سرور، محمدابراهیم. (1398). اثر سطوح مختلف اسانس رازیانه بر فراسنجه های تولید گاز و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز در شرایط برون تنی. تحقیقات تولیدات دامی، 8(1 )، 41-51. SID. https://sid.ir/paper/369127/fa

    Vancouver: کپی

    میرزائی چشمه گچی سمیه، معینی محمدمهدی، هژبری فردین، نوریان سرور محمدابراهیم. اثر سطوح مختلف اسانس رازیانه بر فراسنجه های تولید گاز و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز در شرایط برون تنی. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1398؛8(1 ):41-51. Available from: https://sid.ir/paper/369127/fa

    IEEE: کپی

    سمیه میرزائی چشمه گچی، محمدمهدی معینی، فردین هژبری، و محمدابراهیم نوریان سرور، “اثر سطوح مختلف اسانس رازیانه بر فراسنجه های تولید گاز و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز در شرایط برون تنی،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 8، no. 1 ، pp. 41–51، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369127/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا