مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,237
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

811
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات استفاده از دو نوع زئولیت طبیعی در جیره های غذایی بر عوامل بیوشیمیایی خون، وزن نسبی اندام های داخل بدن و عملکرد جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 34

چکیده

 به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف دو نوع زئولیت طبیعی در جیره های غذایی بر عوامل بیوشیمیایی خون, وزن نسبی اندام های داخل بدن و توان تولیدی جوجه های گوشتی, آزمایشی در قالب طرح آماری کاملا تصادفی به روش فاکتوریل به مدت 56 روز برروی 640 قطعه جوجه گوشتی از هیبرید تجارتی اربورایکرز انجام شد. جیره های آزمایشی برای سه دوره پرورش, آغازین, رشدی و پایانی با استفاده از دو نوع زئولیت طبیعی (هیولاندیت و کلینوپتیلولیت) در چهار سطح (0, 2, 4 و 6 درصد) به نحوی تهیه شدند که انرژی قابل سوخت و ساز, پروتیین و سایر مواد مغذی در آنها یکسان بود. فاکتورهای بیوشیمیایی خون شامل میزان گلوکز, اسید اوریک, کلسترول, تری گلیسیرید, کلسیم, فسفر, پروتیین, آلبومین, کراتینین, فعالیت آنزیم های اسپارتات ترانس امیناز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP) در سنین 21, 42 و 49 روزگی به تفکیک جنس مورد بررسی قرار گرفتند. وزن نسبی اندام های داخل بدن (پیش معده, سنگدان, بد, قلب, طحال و کلیه ها) نیز در سنین فوق به تفکیک جنس و صفات افزایش وزن, خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی هر هفته تا پایان آزمایش و نیز در دوره های مختلف در مخلوط دو جنس مورد بررسی قرار گرفتند. برای بررسی اثرات اقتصادی جیره های آزمایشی در پایان هفته های 3, 6, 7 و 8 هزینه خوراک به ازای هر کیلو گرم افزایش وزن و نیز شاخص تولید در تیمارهای مختلف محاسبه و مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج تجزیه  و تحلیل آماری داده های به دست آمده نشان داد که در کل دوره نوع زئولیت در جیره بر فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون جوجه های گوشتی موثر نبود ولی میزان گلوکز, پروتیین و فعالیت آنزیم های AST و ALP تحت تاثیر سطح زئولیت تغییر یافت. با افزایش سطح زئولیت, میزان گلوکز سرم خون کاهش (P<0.05) و پروتیین کل افزایش یافت (P<0.01). نوع زئولیت و بر وزن نسبی اندام های داخل بدن در دو جنس مختلف اثرات متفاوت داشت, کلینوپتیلولیت در جنس نر موجب کاهش وزن نسبی پیش معده (P<0.05) و وزن نسبی کبد, طحال و کلیه ها شد (P<0.01). ولی در جنس ماده به غیر از سنگدان (P<0.01) بقیه اندام ها تحت تاثیر زئولیت قرار نگرفتند. اثر سطح زئولیت بر وزن نسبی طحال (P<0.01) و کلیه ها (P<0.05) در جنس ماده معنی دار بود. بین دو نوع زئولیت در همه دوره ها از نظر تاثیر بر عملکرد جوجه ها اختلاف معنی دار وجود نداشت ولی سطح زئولیت در همه دوره ها,  افزایش وزن و در 21, 42 و 49 روزگی بر میزان خوراک مصرفی اثر معنی دار داشت. با بالا رفتن سطح زئولیت در جیره ها در همه دوره ها, افزایش وزن اضافه شده بود. نوع زئولیت بر شاخص تولید اثر معنی دار نداشت ولی سطح زئولیت در جیره در همه دوره ها بر آن اثر معنی  دار داشت. در 49 و 56 روزگی تمامی جیره های آزمایشی حاوی زئولیت نسبت به جیره شاهد (فاقد زئولیت) شاخص تولید بالاتری داشتند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

لطف الهیان، هوشنگ، شریعتمداری، فرید، شیوازاد، محمود، و میرهادی، سیداحمد. (1383). بررسی اثرات استفاده از دو نوع زئولیت طبیعی در جیره های غذایی بر عوامل بیوشیمیایی خون, وزن نسبی اندام های داخل بدن و عملکرد جوجه های گوشتی. پژوهش و سازندگی، 17(3 (پی آیند 64) در امور دام و آبزیان)، 18-34. SID. https://sid.ir/paper/19371/fa

Vancouver: کپی

لطف الهیان هوشنگ، شریعتمداری فرید، شیوازاد محمود، میرهادی سیداحمد. بررسی اثرات استفاده از دو نوع زئولیت طبیعی در جیره های غذایی بر عوامل بیوشیمیایی خون, وزن نسبی اندام های داخل بدن و عملکرد جوجه های گوشتی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1383؛17(3 (پی آیند 64) در امور دام و آبزیان):18-34. Available from: https://sid.ir/paper/19371/fa

IEEE: کپی

هوشنگ لطف الهیان، فرید شریعتمداری، محمود شیوازاد، و سیداحمد میرهادی، “بررسی اثرات استفاده از دو نوع زئولیت طبیعی در جیره های غذایی بر عوامل بیوشیمیایی خون, وزن نسبی اندام های داخل بدن و عملکرد جوجه های گوشتی،” پژوهش و سازندگی، vol. 17، no. 3 (پی آیند 64) در امور دام و آبزیان، pp. 18–34، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19371/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button