Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,348
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تصحیح مواد مغذی معادل آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 20

چکیده

 هدف از این پژوهش بررسی اثر محاسبه مواد مغذی معادل آنزیم فیتاز در تنظیم جیره جوجه های گوشتی و تاثیر آن بر عملکرد و هزینه تولید بود. در این آزمایش تعداد 640 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308, تا سن 49 روزگی بر روی بستر پرورش یافتند. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل (2×4) با چهار نوع جیره و دو جنس در چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. جیره های آزمایشی بر پایه ذرت و سویا و از نظر میزان انرژی و پروتئین کاملا یکسان درنظر گرفته شدند. جیره های آزمایشی شامل: (1 جیره شاهد فاقد آنزیم؛ 2) جیره شاهد + 500 واحد آنزیم فیتاز در هر کیلوگرم جیره؛ (3 جیره حاوی 500 واحد آنزیم فیتاز که 50 درصد مواد مغذی معادل آنزیم در تنظیم جیره محاسبه شده بود؛ 4) جیره حاوی 500 واحد آنزیم فیتاز که 100 درصد مواد مغذی معادل آنزیم در تنظیم جیره محاسبه شده بود. افزایش وزن بدن, میزان مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در دوره رشد (10-29 روزگی), دوره پایانی (49-29 روزگی) و در کل دوره (10-49 روزگی) به طور جداگانه اندازه گیری شد. در پایان آزمایش درصد اجزا لاشه, درصد خاکستر استخوان انگشت پا, درصد کلسیم و فسفر موجود در خاکستر استخوان و همچنین غلظت فسفر موجود در سرم خون اندازه گیری شد. در مقایسه صفات وزن بدن در پایان دوره, ضریب تبدیل غذایی در دوره رشد و پایانی, درصد لاشه و اجزا آن (درصد سینه, درصد ران و درصد چربی حفره بطنی) و همچنین غلظت فسفر در سرم خون تفاوتی بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (P>0.05), اما در مورد درصد خاکستر و درصد کلسیم و فسفر خاکستر استخوان انگشت پا اختلاف معنی داری بین میانگین تیمارهای مختلف مشاهده شد (P<0.05). میانگین شاخص تولید در تیمارهای مختلف  تفاوت معنی داری نداشت (P>0.05) و با افزودن آنزیم به جیره هزینه خوراک جهت تولید هر کیلوگرم وزن زنده کاهش یافت, لذا چنین استنتاج می شود که افزودن آنزیم فیتاز در جیره موجب بهبود عملکرد و تصحیح مواد مغذی معادل آن در تنظیم جیره نیز موجب عدم تفاوت عملکرد با گروه کنترل و کاهش هزینه های تولید خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زاغری، مجتبی، بوربور، ساره، رضایی، منصور، تیموری یانسری، اسداله، و ریاحی، محمد. (1389). اثر تصحیح مواد مغذی معادل آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 41(1)، 11-20. SID. https://sid.ir/paper/193726/fa

    Vancouver: کپی

    زاغری مجتبی، بوربور ساره، رضایی منصور، تیموری یانسری اسداله، ریاحی محمد. اثر تصحیح مواد مغذی معادل آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(1):11-20. Available from: https://sid.ir/paper/193726/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی زاغری، ساره بوربور، منصور رضایی، اسداله تیموری یانسری، و محمد ریاحی، “اثر تصحیح مواد مغذی معادل آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه های گوشتی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 1، pp. 11–20، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193726/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا