مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,064
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

560
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دما بر بیماریزایی انگل ایکتیوفتریوس مولتی فیلیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان

صفحات

 صفحه شروع 3 | صفحه پایان 12

چکیده

 انگل مژه دار ایکتیوفتریوس مولتی فیلیس یکی از معروف ترین انگل های بیماریزای آب های شیرین است. این انگل عامل ایجاد ضرر و زیان اقتصادی فراوان در پرورش ماهی و منابع طبیعی است. در این تحقیق حدت و پراکنش این انگل در اندام های مختلف ماهی (پوست, آبشش و باله ها) در دو دمای 20 و 12 درجه سانتیگراد, بعد از ایجاد عفونت تجربی مورد بررسی قرار گرفت. بعد از چالش ماهی ها با انگل, تعداد تروفونت های قابل مشاهده انگل در روزهای 3, 6 و 9 بعد از چالش در سطح بدن ماهی شمارش گردید. همچنین تلفات تجمعی در ماهیان بعد از عفونت تجربی در دو دما مقایسه شد. نتایج نشان دهنده حدت بیشتر انگل و تلفات بیشتر در تیمار 20 درجه سانتیگراد بود (تلفات تجمعی بعد از ده روز در دمای 12 درجه 41 درصد و در دمای 20 درجه 61 درصد) بود. از طرفی پراکنش انگل در اندام های مختلف ماهی نیز تغییر نمود.بطوری که در دمای 12 درجه نسبت تروفونت شمارش شده در باله ها در روزهای 3, 6 و 9 بعد از چالش به ترتیب برابر 55 درصد, 50 درصد و 54 درصد و در دمای 20 درجه به ترتیب برابر 31 درصد, 33 درصد و 33 درصد بود. درپوست نیز تغییر در پراکنش انگل ایجاد شده (P<0.05), بطوری که در دمای 12 درجه سانتیگراد در روزهای 3, 6 و 9 بعد از چالش نسبت تروفونت شمارش شده به ترتیب برابر 37 درصد, 34 درصد و 39 درصد ولی در 20 درجه سانتیگراد برابر 64 درصد, 61 درصد و 60 درصد بود. تفاوت معنی داری بین نحوه پراکنش انگل در آبشش در دو دما مشاهده نگردید (P<0.05). نتایج این تحقیق علاوه بر تایید اثر دما بر میزان بیماریزایی و تلفات ایجاد شده در ماهی قزل آلا, تاثیر دما بر نحوه پراکنش انگل در اندام های جلدی ماهی را برای اولین بار گزارش می نماید. هرچند انگل ایکتیوفتریوس در دماهای بالاتر فعالیت بیشتری نشان داده است و سیکل زندگی کوتاه تری دارد ولی احتمالا نحوه پراکنش انگل نیز در حدت آن نقش دارد. علت اصلی مرگ در ماهی مبتلابه این انگل بهم خوردن تعادل اسمزی ماهی است, لذا استقرار این انگل در پوست باعث بیماریزایی بیشتر انگل می گردد در صورتی که در باله ها بیماریزایی انگل کمتر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیشاهی، مجتبی. (1388). بررسی اثر دما بر بیماریزایی انگل ایکتیوفتریوس مولتی فیلیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان. پژوهش های نوین دامپزشکی (پاتوبیولوژی دامپزشکی)، 1(2)، 3-12. SID. https://sid.ir/paper/195528/fa

    Vancouver: کپی

    علیشاهی مجتبی. بررسی اثر دما بر بیماریزایی انگل ایکتیوفتریوس مولتی فیلیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان. پژوهش های نوین دامپزشکی (پاتوبیولوژی دامپزشکی)[Internet]. 1388؛1(2):3-12. Available from: https://sid.ir/paper/195528/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی علیشاهی، “بررسی اثر دما بر بیماریزایی انگل ایکتیوفتریوس مولتی فیلیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان،” پژوهش های نوین دامپزشکی (پاتوبیولوژی دامپزشکی)، vol. 1، no. 2، pp. 3–12، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/195528/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا