مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,021
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رشد و بقا لارو ماهی سفید با تغذیه روتیفر و مقایسه آن با غذای کنسانتره

صفحات

 صفحه شروع 66 | صفحه پایان 71

چکیده

 در میان ماهیان استخوانی سواحل ایرانی دریای خزر ماهی سفید از جایگاه برتری برخوردار بوده و هر ساله میلیونها بچه ماهی حاصل از تکثیر مصنوعی به دریا رها سازی می گردد, این بررسی جهت تغذیه لاروهای تکثیر یافته با روتیفر Brachionus plicatilis و مقایسه آن با غذای کنسانتره متداول در کارگاههای تکثیر و پرورش از ابتدای دوره لاروی انجام شد. آزمایشات در آغاز با 2 تیمار (غذای روتیفر و کنسانتره) و هر تیمار در 3 تکرار با 1100 عدد لارو 5 میلی گرمی در هر یک از تکرارها انجام شد. نتایج نشان داد که 27.5 از لاروهایی که با غذای کنسانتره تغذیه می شدند پس از 26 روز از شروع آزمایشات تلف شدند و بعد از 40 روز میزان تلفات به 46.6 در صد رسید. میزان تلفات در لاروهایی که با روتیفر شده بودند پس از سی روز 6.6 در صد و پایان 40 روز به 7 در صد رسید یعنی فقط 0.4 در صد در طی 10 روز تلفات داشت. میانگین وزن و طول ماهیان پس از 26 روز در تغذیه با روتیفر به ترتیب 140 میلی گرم و 24.5 میلی متر و در تغذیه با غذای کنستانتره 26 میلی گرم و 12.5 میلیمتر برآورد گردید. میانگین وزن و طول لاروها در استخرهای مورد استفاده برای پرورش لارو (دامپروری سپید رود) به ترتیب 180 میلی گرم و 27 میلی متر بود. نتایج در پایان 40 روز نشان داد که میانگین وزن و طول ماهیانی که با روتیفر تغذیه شده بودند به 440 میلی گرم و طول 31.36 میلی متر و در تغذیه با غذای کنسانتره به 17.2 میلی گرم و 14.75 میلی متر رسید. این ارقام درمقایسه با میانگین وزن و طول لاروها در استخرها ی طبیعی دامپروری سپید رود که به ترتیب 342.8 میلی گرم و 30 میلی متر بود, نشان می دهد که تغذیه با روتیفر منجر به رشد بیشتری شده است. ماهیانی که با روتیفر تغذیه شده بودند از نظر بقا بالاتر بوده و فعالتر از ماهیانی بودند که از غذای کنسانتره در تغذیه آنها استفاده شده بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاحی، مریم، روحی، دقیق، نهرور، محمدرضا، مرادی چافی، مهدی، و سرپناه سورکوهی، علی نقی. (1383). بررسی رشد و بقا لارو ماهی سفید با تغذیه روتیفر و مقایسه آن با غذای کنسانتره . پژوهش و سازندگی، 17(2 (پی آیند 63) در امور دام و آبزیان)، 66-71. SID. https://sid.ir/paper/19566/fa

    Vancouver: کپی

    فلاحی مریم، روحی دقیق، نهرور محمدرضا، مرادی چافی مهدی، سرپناه سورکوهی علی نقی. بررسی رشد و بقا لارو ماهی سفید با تغذیه روتیفر و مقایسه آن با غذای کنسانتره . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1383؛17(2 (پی آیند 63) در امور دام و آبزیان):66-71. Available from: https://sid.ir/paper/19566/fa

    IEEE: کپی

    مریم فلاحی، دقیق روحی، محمدرضا نهرور، مهدی مرادی چافی، و علی نقی سرپناه سورکوهی، “بررسی رشد و بقا لارو ماهی سفید با تغذیه روتیفر و مقایسه آن با غذای کنسانتره ،” پژوهش و سازندگی، vol. 17، no. 2 (پی آیند 63) در امور دام و آبزیان، pp. 66–71، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19566/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button