مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,285
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه گرده شناسی چند نمونه از عسل های استان خراسان

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 83

کلیدواژه

چکیده

 آنالیز گرده های موجود در عسل ها (ملیسوپالینولوژی) نقش مهمی در تشخیص منشا گیاهی و جغرافیایی عسلها و شناخت نوع و کیفیت آنها و اکولوژی تغذیه زنبورهای عسل دارد. به همین منظور گرده های 10 نمونه عسل مربوط به نقاط مختلف استان خراسان استخراج و به روش استولیز تیمار گردید. دانه های گرده هر نمونه عسل با استفاده از اختصاصات مورفولوژیکی آنها شناسایی شده (جمعا 43 نوع گرده از 28 تیره گیاهی) و ترکیب نسبی گرده ها در هر نمونه تعیین گردید. برای تعیین تعداد کل گرده ها در واحد وزن عسل (غلظت گرده), آنالیز کمی نیز انجام شد. نتایج به دست آمده نشان می دهد تیره های گیاهی Compositae (به ویژه گیاهان گل گندم, کاسنی, درمنه) Leguminosae (به ویژه شبدر شیرین و یونجه) بسیار مورد توجه زنبورها بوده اند و از نظر نوع گرده اغلب نمونه ها کیفیت بسیار مطلوبی دراند. طیف تنوع گرده ای عسل های مطالعه شده, حداقل 11 و حداکثر 22 تیپ گرده ای است. گرده های زیادی با درصد نسبی کمتر در تمام نمونه ها وجود دارد که از نظر تغذیه ای برای زنبورها نقش مهمی ایفا می کنند. آنالیز کمی نشان می دهد غلظت گرده در بیشتر نمونه ها نسبتا کم بوده و بین حدود 2400 تا 16800 گرده در هر گرم عسل متغیر است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

قریشی الحسینی، سیدجواد، و معماریانی، فرشید. (1379). مطالعه گرده شناسی چند نمونه از عسل های استان خراسان . پژوهش و سازندگی، 13(4 (پی آیند 49))، 76-83. SID. https://sid.ir/paper/19639/fa

Vancouver: کپی

قریشی الحسینی سیدجواد، معماریانی فرشید. مطالعه گرده شناسی چند نمونه از عسل های استان خراسان . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1379؛13(4 (پی آیند 49)):76-83. Available from: https://sid.ir/paper/19639/fa

IEEE: کپی

سیدجواد قریشی الحسینی، و فرشید معماریانی، “مطالعه گرده شناسی چند نمونه از عسل های استان خراسان ،” پژوهش و سازندگی، vol. 13، no. 4 (پی آیند 49)، pp. 76–83، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19639/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button