مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,015
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نانو ذرات اکسید روی و یون روی بر آسیب شناسی بافت آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss)

صفحات

 صفحه شروع 1927 | صفحه پایان 1934

چکیده

 هدف از این مطالعه بررسی اثر نانوذرات اکسید روی و یون روی بر آسیب شناسی بافت آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss) می باشد. در این مطالعه از 60 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده گردید. همچنین دو غلظت غیرکشنده نانوذرات اکسید روی و دو غلظت غیرکشنده یون روی که عبارت بودند از 0.5 میلی گرم در لیتر و 0.05 میکروگرم در لیتر به همراه گروه شاهد (فاقد هر گونه ماده شیمیایی) استفاده گردید. پس از 14 روز مواجهه با این مواد, بافت آبشش نمونه برداری شد. به منظور انجام مطالعه بافت شناسی کلاسیک, نمونه ها پس از آماده سازی به روش هماتوکسیلین - ائوزین رنگ آمیزی شد. مهمترین آسیب های ایجاد شده در بافت آبشش شامل خمیدگی تیغه های ثانویه, هایپرتروفی تیغه های ثانویه, افزایش ترشح موکوس, افزایش به هم چسبیدگی لاملاهای ثانویه, تلانژیکتازی مویرگی, هیپرپلازی و در نهایت نکروز بوده است. میزان آسیب ها در مواجهه با نانوذرات اکسید روی بیشتر از یون روی بوده است و در غلظت 0.5 میلی گرم بر لیتر شدت آسیب های بافتی بالاتر از غلظت 0.05 میکروگرم بر لیتر بوده است. با توجه به نتایج, می توان گفت این ماده قابلیت اثرگذاری و ایجاد آسیب بر بافت آبشش ماهی را دارا می باشد, بنابراین لازم است توجه بیشتری در هنگام استفاده از این ماده انجام گیرد و از رهایش آن به محیط زیست خودداری شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، برهان، جوهری، سیدعلی، آزادی، نمامعلی، آریایی، معصومه، اصغری، صبا، و دکانی، لیلا. (1395). اثر نانو ذرات اکسید روی و یون روی بر آسیب شناسی بافت آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss). پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 13 (دوره جدید)(2 (پیاپی 53))، 1927-1934. SID. https://sid.ir/paper/197351/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری برهان، جوهری سیدعلی، آزادی نمامعلی، آریایی معصومه، اصغری صبا، دکانی لیلا. اثر نانو ذرات اکسید روی و یون روی بر آسیب شناسی بافت آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss). پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1395؛13 (دوره جدید)(2 (پیاپی 53)):1927-1934. Available from: https://sid.ir/paper/197351/fa

    IEEE: کپی

    برهان منصوری، سیدعلی جوهری، نمامعلی آزادی، معصومه آریایی، صبا اصغری، و لیلا دکانی، “اثر نانو ذرات اکسید روی و یون روی بر آسیب شناسی بافت آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss)،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 13 (دوره جدید)، no. 2 (پیاپی 53)، pp. 1927–1934، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/197351/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button