مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرات حفاظتی عصاره سیاه دانه بر سمیت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 2585 | صفحه پایان 2596

چکیده

سیسپلاتین به عنوان یک داروی ضدسرطان, در دوزهای بالا برای کبد سمّی می باشد. مشخص شده است که استرس اکسیداتیو در سمّیت سیسپلاتین دخیل است. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی سیاه دانه, این مطالعه برای ارزیابی اثرات محافظتی عصاره سیاه دانه در برابر سمیّت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی انجام گردید. 40 سر موش صحرایی نر ویستار به طور تصادفی در چهار گروه مساوی تقسیم گردید. گروه 1 به-عنوان شاهد انتخاب شد. به گروه های 2 و 4 عصاره سیاه دانه ( mg/kg250) به مدت 15 روز متمادی گاواژ گردید. گروه های 3 و 4 تک دز سیسپلاتین (mg/kg 5/7) را در دهمین روز آزمایش به روش داخل صفاقی دریافت کردند. در پایان, سطوح سرمی آنزیم های آسپارتات و آلانین آمینوترانسفراز و لاکتات دهیدروژناز و بیلی روبین تام, آلبومین و پروتئین تام اندازه گیری شد. میزان مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز, گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز نیز در هموژنات بافت کبد اندازه گیری شد. برای ارزیابی آسیب شناسی بافتی, نمونه-هایی از کبد جدا و مقاطع بافتی با استفاده از روش معمول رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین تهیه شد. در نهایت, یافته های بیوشیمیایی با نتایج بافتی تطبیق داده شد. در گروه 4, عصاره سیاه دانه به طور معنی داری میزان افزایش یافته آنزیم های شاخص آسیب کبد و بیلی روبین تام را کاهش و سطوح کاهش یافته آلبومین و پروتئین تام سرم را به طور معنی داری افزایش داد. در این گروه, عصاره سیاه دانه به طور معنی داری میزان پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش و سطوح آنتی اکسیدان های کبد را افزایش داد. تغییرات بافتی همراستا با یافته های بیوشیمیایی بود. تیمار با عصاره سیاه دانه, به طور قابل توجهی مانع از بروز تغییرات پاتولوژیک در بافت کبد موش های صحرایی شد و تنها آسیب قابل مشاهده, واکوئولاسیون خفیف سیتوپلاسم هپاتوسیت ها به خصوص در اطراف وریدچه مرکزی بود. نتایج این مطالعه نشان داد عصاره سیاه دانه با خواص آنتی اکسیدانی خود, کبد موش های صحرایی را در برابر سمّیت سیسپلاتین محافظت می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرجادی فر، یونس، مهاجری، داریوش، و کفاشی الهی، رامین. (1397). مطالعه اثرات حفاظتی عصاره سیاه دانه بر سمیت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 15(3 (پیاپی 62) )، 2585-2596. SID. https://sid.ir/paper/197485/fa

    Vancouver: کپی

    فرجادی فر یونس، مهاجری داریوش، کفاشی الهی رامین. مطالعه اثرات حفاظتی عصاره سیاه دانه بر سمیت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1397؛15(3 (پیاپی 62) ):2585-2596. Available from: https://sid.ir/paper/197485/fa

    IEEE: کپی

    یونس فرجادی فر، داریوش مهاجری، و رامین کفاشی الهی، “مطالعه اثرات حفاظتی عصاره سیاه دانه بر سمیت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 15، no. 3 (پیاپی 62) ، pp. 2585–2596، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/197485/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button