مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,897
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

916
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه یازده رقم از انارهای تجارتی استان یزد

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 142

چکیده

 به منظور تعیین مناسب ترین رقم انار برای استان یزد و مناطق مشابه اقلیمی, از سال 1380 و به مد ت چهار سال, یازده رقم از انارهای تجارتی استان یزد در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در 4 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد مورد مقایسه قرارگرفت. داده های بدست آمده با استفاد ه از نرم افزار MSTAT-C برای هر فاکتور و برای هر سال به طور مجزا آنالیز گردید. تجزیه مرکب نیز صورت گرفت. نتایج حاصله نشان داد که اختلاف ارقام از نظر عملکرد, بازار پسندی, مقاومت به کرم گلوگاه, پوسیدگی, ترکیدگی و آفتاب سوختگی میوه در سطح احتمال یک درصد معنی دار می باشد. به علاوه, اختلاف سال برای عملکرد, آفتاب سوختگی, ترکیدگی, آلودگی به کرم گلوگاه و پوسیدگی معنی دار بود . گرچ تفتی و شهوار دانه سفید به ترتیب بالاترین و پایین ترین عملکرد را داشتند. انار ملس دانه سیاه با متوسط 4.8 درصد آلودگی, مقاوم ترین رقم به کرم گلوگاه انار بود و در مقابل انار گبری دانه سیاه با 47.8 درصد آلودگی, عنوان حساس ترین رقم نسبت به کرم گلوگاه انار را به خود اختصاص داد. از نظر مقاومت به آفتاب سوختگی, رقم شهوار دانه سفید با متوسط 41.40 درصد سوختگی میوه از همه حساس تر و گبری دانه سیاه با 1.38 درصد آفتاب سوختگی, مقاوم ترین رقم بود . انار آبان ماهی حساسترین رقم نسبت به ترکیدگی میوه و ملس دانه سیاه, گبری دانه سیاه و شهوار دانه قرمز در گروه ارقام مقاوم قرار گرفتند. رقم گبری دانه سیاه هم در صدر ارقام حساس به پوسیدگی جای داشت. در مجموع ارقام اصفهانی دانه قرمز, ملس دانه سیاه و شهوار دانه سفید از نظر بازار پسندی, بالاترین مقبولیت را به خود اختصاص دادند. بر اساس گروه بندی نهایی, انار ملس دانه سیاه و شهوار دانه قرمز به عنوان ارقام برتر انتخاب شدند. انار ملس دانه سیاه دارای طعم میخوش و شهوار دانه قرمز شیرین است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاکری، منصور، و دهقانی، فرهاد. (1386). بررسی و مقایسه یازده رقم از انارهای تجارتی استان یزد. پژوهش و سازندگی، 20(4 (پی آیند 77) در زراعت و باغبانی)، 131-142. SID. https://sid.ir/paper/20010/fa

    Vancouver: کپی

    شاکری منصور، دهقانی فرهاد. بررسی و مقایسه یازده رقم از انارهای تجارتی استان یزد. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(4 (پی آیند 77) در زراعت و باغبانی):131-142. Available from: https://sid.ir/paper/20010/fa

    IEEE: کپی

    منصور شاکری، و فرهاد دهقانی، “بررسی و مقایسه یازده رقم از انارهای تجارتی استان یزد،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 4 (پی آیند 77) در زراعت و باغبانی، pp. 131–142، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20010/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button