مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

812
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر زمان نمونه برداری و منطقه بر ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم گیاه تاغ

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 12

چکیده

 این تحقیق به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و تاثیر زمان نمونه برداری و منطقه بر ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم گیاه تاغ انجام گرفت .در ماههای خرداد, تیر, مرداد و آبان از تاغزارهای کرمان (جاده جوپار), زرند و رفسنجان (جاده نوق) نمونه برداری انجام شد. در سیستم آب هوایی دومارتن آب و هوایی این سه منطقه به ترتیب بیابانی در کرمان و نیمه خشک در رفسنجان و زرند بود. در این تحقیق ترکیبات شیمیایی شامل دیواره سلولی, دیواره سلولی بدون همی سلولز, پروتیین خام و خاکستر ونیز املاح کلسیم, فسفر, منیزیم, پتاسیم, آهن, منگنز, مس و روی مشخص شد برای تعیین قابلیت هضم به روش آزمایشگاهی از روش دو مرحله ای شیرابه شکمبه – پپسین استفاده شد. میانگین و خطای معیار دیواره سلولی, دیواره سلولی بدون همی سلولز, پروتیین خام و خاکستر در تمامی نمونه ها به ترتیب %38.13±0.53, %21.2±0.52, %10.63±0.33 و %28.73±0.36 بود.  میانگین و خطای معیار کلسیم, فسفر, منیزیم و پتاسیم در تمامی نموننه ها به ترتیب %1.7±0.05, %0.18±0.01, %1.6±0.03, %1.31±0.08 بود. میانگین ( قسمت در میلیون ) و خطار معیار آهن, منگنز, مس , روی به ترتیب 4.69 ± 182.19 , 0.39 ± 218 , 0.26 ± 7.44 و26.45±1.27  بود. میانگین و خطای معیار ضریب هضمی در تمامی نمونه ها نیز 0.02 ± 0.59 بود. در دیواره سلولی تاثیر زمان نمونه برداری معنی دار (P<0.001) بود ولی منطقه تاثیری معنی دار نداشت. پروتیین خام تاثیر زمان نمونه برداری (P<0.001) و منطقه (P<0.01) معنی دار بودند. دردیواره سلولی بدون هضم سلولز, خاکستر, کلسیم, فسفر, و منیزیوم زمان نمونه برداری و منطقه تاثیر معنی داری نداشتند. در پتاسیم فقط زمان نمونه برداری و منطقه تاثیر معنی داری داشتند. در این تحقیق همانند سایر گیاهان مرتعی با رشد گیاه از پروتینی خام تاغ کاسته شد . برخلاف دیگر گیاهان مرتعی , با رشد گیاه از دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز کاسته شد.  

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شریفی حسینی، محمدمهدی، تکاسی، محمدولی، و فروغ عامری، نادر. (1382). بررسی اثر زمان نمونه برداری و منطقه بر ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم گیاه تاغ . پژوهش و سازندگی، 16(3 (پی آیند 60) در منابع طبیعی)، 8-12. SID. https://sid.ir/paper/20052/fa

Vancouver: کپی

شریفی حسینی محمدمهدی، تکاسی محمدولی، فروغ عامری نادر. بررسی اثر زمان نمونه برداری و منطقه بر ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم گیاه تاغ . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1382؛16(3 (پی آیند 60) در منابع طبیعی):8-12. Available from: https://sid.ir/paper/20052/fa

IEEE: کپی

محمدمهدی شریفی حسینی، محمدولی تکاسی، و نادر فروغ عامری، “بررسی اثر زمان نمونه برداری و منطقه بر ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم گیاه تاغ ،” پژوهش و سازندگی، vol. 16، no. 3 (پی آیند 60) در منابع طبیعی، pp. 8–12، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20052/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button