مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,149
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنوع در ارزش غذایی گونه شورپسند Halocnemum strobilaceum در سه رویشگاه شور

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 60

چکیده

 گیاهان شور به عنوان منبع اصلی تغذیه دام های (بز, شتر و گوسفند) ساکن مناطق شور محسوب می شوند. لذا با برنامه ریزی و مدیریت این گیاهان, می توان تا حد زیادی از مشکل های ساکنان محروم این مناطق را مرتفع ساخت. این پژوهش برای تعیین ارزش غذایی گونه شور Halocnemum strobilaceum در سه مرحله فنولوژیکی رشد رویشی, گلدهی و بذر دهی در سه رویشگاه متفاوت قم, یزد و ارومیه انجام گرفت. پس از نمونه برداری به صورت به طور کامل تصادفی, شاخص های دیواره سلولزی عاری از همی سلولز ((ADF, پروتیین خام (CP), میزان خاکستر, چربی خام (Ee), انرژی متابولیسمی (ME), هضم پذیری ماده خشک ((DMD و درصد رطوبت در آزمایشگاه با روش های استاندارد تعیین شدند. برای آنالیز داده ها از تجزیه واریانس در قالب طرح فاکتوریل استفاده شد. نتایج نشان داد که تمام فاکتورهای اندازه گیری شده در مراحل و رویشگاه های مختلف دارای تغییرهای معنی داری می باشد. نتایج همچنین نشان داد که شاخص های کیفیت در H.strobilaceum در مرحله گلدهی و در منطقه قم بیش ترین ارزش غذایی را دارا می باشد و با افزایش سن گونه در سه رویشگاه میزان الیاف خام و خاکستر افزایش یافته است. در مجموع, گونه مورد نظر با توجه به قرار گرفتن در شرایط سخت اکولوژیکی, دارای ارزش علوفه ای خوبی بوده و می تواند برای برنامه ریزی و دیدگاه های توسعه پایدار در مناطق شور مورد توجه قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مهدی آبادی، شهریار، مهدوی، سیده خدیجه، رسولی، بهروز، عبادی، عبدالغفار، افشاری، حسین، و مسلمی، مهران. (1391). تنوع در ارزش غذایی گونه شورپسند Halocnemum strobilaceum در سه رویشگاه شور. گیاه و زیست بوم، 8(31-1 (ویژه نامه))، 52-60. SID. https://sid.ir/paper/145338/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی آبادی شهریار، مهدوی سیده خدیجه، رسولی بهروز، عبادی عبدالغفار، افشاری حسین، مسلمی مهران. تنوع در ارزش غذایی گونه شورپسند Halocnemum strobilaceum در سه رویشگاه شور. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1391؛8(31-1 (ویژه نامه)):52-60. Available from: https://sid.ir/paper/145338/fa

    IEEE: کپی

    شهریار مهدی آبادی، سیده خدیجه مهدوی، بهروز رسولی، عبدالغفار عبادی، حسین افشاری، و مهران مسلمی، “تنوع در ارزش غذایی گونه شورپسند Halocnemum strobilaceum در سه رویشگاه شور،” گیاه و زیست بوم، vol. 8، no. 31-1 (ویژه نامه)، pp. 52–60، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145338/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button