مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,453
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

268
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پتانسیل جوانه زنی بذرهای گل گاوزبان (Echium amoenum Fisch. & Mey) در شرایط شور

صفحات

 صفحه شروع 80 | صفحه پایان 87

چکیده

 شوری یکی ازمهمترین عوامل محیطی است که بر جوانه زنی, استقرار و رشد گیاهان تاثیر منفی دارد و سبب کاهش تولید گیاهان می شود. به منظور ارزیابی تاثیر تنش شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه گیاه دارویی گل گاوزبان, دو آزمایش جداگانه انجام شد و اثر سطوح مختلف شوری ایجاد شده با آب شور طبیعی و آب شور مصنوعی (محلول NaCl + CaCl2) بر روی جوانه زنی این گیاه مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش بر پایه طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. تیمارهای این آزمایش ها عبارت از سطوح مختلف شوری شامل 0, 3-, 6-, 9- و 12- بار بود. نتایج نشان داد که سطوح مختلف شوری از دو نوع آب شور بر مولفه های جوانه زنی تاثیر معنی داری (p≤0.01) داشته است و همگام با افزایش سطح شوری, میزان وسرعت جوانه زنی و رشد گیاهچه (طول و وزن خشک ریشه چه و ساقه چه) کاهش یافت. البته, میزان کاهش این صفات در تیمارهای آب شور طبیعی به مراتب بیشتر از آب شور مصنوعی بود. اگرچه بذور گل گاوزبان تا شوری سطح 12- بار از محلول NaCl + CaCl2 به میزان 20 درصد جوانه زنی داشتند ولی در تیمارهای آب شور طبیعی, جوانه زنی در سطح شوری 9- بار ناچیز بود و در شوری سطح 12- بار کاملا متوقف شد. به طور کلی, این تحقیق نشان داد که (1) بذور گیاه گل گاوزبان توانایی جوانه زنی در محیط های شور را دارا می باشند, (2) میزان جوانه زنی بستگی به نوع ترکیب نمک موجود در محیط رشد دارد, و (3) اثر بازدارندگی آب شور طبیعی به مراتب بیشتر از محلول NaCl + CaCl2 بود ه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، الهام، قاجارسپانلو، مهدی، و نقدی بادی، حسنعلی. (1390). ارزیابی پتانسیل جوانه زنی بذرهای گل گاوزبان (Echium amoenum Fisch. & Mey) در شرایط شور. پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)، 24(2 (پیاپی 91))، 80-87. SID. https://sid.ir/paper/200651/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی الهام، قاجارسپانلو مهدی، نقدی بادی حسنعلی. ارزیابی پتانسیل جوانه زنی بذرهای گل گاوزبان (Echium amoenum Fisch. & Mey) در شرایط شور. پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(2 (پیاپی 91)):80-87. Available from: https://sid.ir/paper/200651/fa

    IEEE: کپی

    الهام رمضانی، مهدی قاجارسپانلو، و حسنعلی نقدی بادی، “ارزیابی پتانسیل جوانه زنی بذرهای گل گاوزبان (Echium amoenum Fisch. & Mey) در شرایط شور،” پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 2 (پیاپی 91)، pp. 80–87، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200651/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button