مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,928
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

823
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اسیدهای چرب بذر گل گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch & Mey) در دو اکوتیپ مختلف

صفحات

 صفحه شروع 587 | صفحه پایان 595

کلیدواژه

گل گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch & Mey)Q3

چکیده

 در این تحقیق دو ویژگی مهم فیزیکی و شیمیایی, درصد کل روغن و میزان اسید چرب موجود در بذر گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch & Mey) از دو اکوتیپ کرمانشاه و نکا (استان مازندران) مورد مطالعه قرار گرفتند. استخراج روغن با استفاده از سیستم سوکسله و شناسایی اسیدهای چرب با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) صورت پذیرفت. سپس داده های بدست آمده با یکدیگر مورد مقایسه آماری قرار گرفتند. درصد روغن دانه در اکوتیپ کرمانشاه (19.16+0.31) و در اکوتیپ نکا (17.16+0.26) بدست آمد. همچنین 8 نوع اسید چرب شامل پالمتیک, استئاریک, اولئیک, سوکسنیک, لینولئیک, آلفا-لینولنیک (ALA), گاما-لینولنیک (GLA), و استئاریدونیک اسید توسط کروماتوگرافی گازی شناسایی گردید. اسید چرب سوکسنیک با میزان %0.2-0.4 و اسید چرب آلفا-لینولنیک با مقدار %46-48, به ترتیب دارای کمترین و بیشترین مقدار در هر دو اکوتیپ بودند. داده های بدست آمده حکایت از آن دارند که با توجه به ارزش غذایی اسیدهای چرب ضروری موجود در روغن دانه, گل گاوزبان ایرانی پتانسیل بالقوه جهت تولید مکمل های غذایی غنی از اسیدهای چرب ضروری همچون امگا-3 (آلفا- لینولنیک) و امگا-6 (گاما-لینولنیک) را دارد. با توجه به اهمیت شناخت از گیاه قبل از اجرای عملیات به نژادی, داده های بدست آمده می توانند به عنوان مرجعی در انتخاب روشهای مناسب اصلاحی برای بهبود کیفیت و کمیت روغن دانه و افزایش میزان اسیدهای چرب ضروری در این گیاه بکار گرفته شوند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسین پورآزاد، نورالدین، نعمت زاده، قربانعلی، آزادبخت، محمد، کاظمی تبار، سیدکمال، و شکری، احسان. (1390). بررسی اسیدهای چرب بذر گل گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch & Mey) در دو اکوتیپ مختلف. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 27(4 (پیاپی 54))، 587-595. SID. https://sid.ir/paper/104739/fa

Vancouver: کپی

حسین پورآزاد نورالدین، نعمت زاده قربانعلی، آزادبخت محمد، کاظمی تبار سیدکمال، شکری احسان. بررسی اسیدهای چرب بذر گل گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch & Mey) در دو اکوتیپ مختلف. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1390؛27(4 (پیاپی 54)):587-595. Available from: https://sid.ir/paper/104739/fa

IEEE: کپی

نورالدین حسین پورآزاد، قربانعلی نعمت زاده، محمد آزادبخت، سیدکمال کاظمی تبار، و احسان شکری، “بررسی اسیدهای چرب بذر گل گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch & Mey) در دو اکوتیپ مختلف،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 27، no. 4 (پیاپی 54)، pp. 587–595، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104739/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button