مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی عملکرد، فراسنجه های بیوشیمیایی خون، پاسخ ایمنی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی تغذیه شده با آب پنیر و پروبیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 40

چکیده

آب پنیر از جمله ضایعات صنایع لبنی است که سالیانه حجم زیادی از آن دور ریخته می شود و آلودگی محیط زیست را در پی دارد از همین رو, توجه به این منبع غنی از باکتری های مفید می تواند کمک بزرگی را به کاهش آلودگی محیطی و استفاده در صنعت دام و طیور را به همره داشته باشد. بنابراین هدف این پژوهش بررسی اثرات آب پنیر و پرو بیوتیک تجاری برعملکرد, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی انجام شد. تعداد 250 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه راس 308 به طور مساوی در قالب طرح کاملا تصادفی در 25 واحد آزمایشی شامل 5 تیمار, 5 تکرار توزیع شدند. جیره های آزمایشی شامل شاهد, آب پنیر(در سه سطح 4, 8 و 10 درصد) و سطح 1/0 درصد مولتی بهسیل 100 (توصیه شده کارخانه) بود. تحلیل داده ها نشان داد افزودن آب پنیر در سطح چهار درصد ضریب تبدیل خوراک را در دوره آغازین و پایانی پرورش کاهش داد (05/0>P). در دوره رشد افزودن چهار و هشت درصد آب پنیر باعث افزایش وزن بدن در مقایسه با سطح 10 درصد آب پنیر شد(05/0>P) در حالی که در 35 روزگی عیار پادتن علیه گلبول قرمز با افزودن 4 درصد آب پنیر بالاترین و در 42 روزگی سطح 4 و 8 درصد آب پنیر نسبت به شاهد بالاترین عیار پادتن کل را نشان دادند (05/0>P) عیار ایمنوگلوبین M و G در 35 و 42 روزگی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. سطح 8 درصد آب پنیر غلظت کلسترول و پروبیوتیک و سطوح 4 و 8 آب پنیر LDL سرم خون را در مقایسه با شاهد کاهش دادند (05/0≥ P). سطح 8 درصد آب پنیر موجب افزایش عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در مقایسه با شاهد شد (05/0>P). آب پنیر و مولتی بهسیل باعث افزایش وزن نسبی بورس فابرسیوس و کاهش درصد چربی بطنی در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0>P). در کل, یافته های این پژوهش نشان داد که آب پنیر را تا سطح 10 درصد بدون اثر منفی بر عملکرد رشد پرنده و شاخص های خونی می توان استفاده نمود ولی افزودن در سطح 4 درصد می تواند باعث کاهش کلسترول, ضریب تبدیل و بهبود پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهسونی، فروغ، افضلی، نظر، و حسینی واشان، سیدجواد. (1398). ارزیابی عملکرد, فراسنجه های بیوشیمیایی خون, پاسخ ایمنی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی تغذیه شده با آب پنیر و پروبیوتیک. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 32(1 (پیاپی 122) )، 31-40. SID. https://sid.ir/paper/200752/fa

    Vancouver: کپی

    شاهسونی فروغ، افضلی نظر، حسینی واشان سیدجواد. ارزیابی عملکرد, فراسنجه های بیوشیمیایی خون, پاسخ ایمنی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی تغذیه شده با آب پنیر و پروبیوتیک. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1398؛32(1 (پیاپی 122) ):31-40. Available from: https://sid.ir/paper/200752/fa

    IEEE: کپی

    فروغ شاهسونی، نظر افضلی، و سیدجواد حسینی واشان، “ارزیابی عملکرد, فراسنجه های بیوشیمیایی خون, پاسخ ایمنی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی تغذیه شده با آب پنیر و پروبیوتیک،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 32، no. 1 (پیاپی 122) ، pp. 31–40، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200752/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button