مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

810
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سه جیره غذایی برگ درخت بر بازماندگی Gammarus komareki در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 101

چکیده

 ابتدا نمونه های گاماروس از چشمه ای در اطراف رودخانه شور واقع در منطقه 4 اشتهارد جمع آوری شدند سپس در آزمایشگاه و در محیط محصور, در قالب یک طرح کاملا تصادفی اثر سه نوع بستر غذایی شامل برگ درخت چنار (Platanus orientalis), برگ درخت توسکا قشلاقی (Alnus glutinosa) و مخلوط این دو برگ بر مقدار ماندگاری گونه Gammarus Komareki در یک دوره سی روزه در یک سازگان مداربسته (چرخش آب) مورد مطالعه قرار گرفت. بنابراین, واحد آزمایش را یک سازگان مداربسته شامل یک آکواریوم به ظرفیت نگهداری 40 لیتر آب و یک ظرف چهارگوش به طول 30, عرض 25 و عمق 10 سانتیمتر و یک پمپ آب با قدرت مکش 5 لیتر آب در دقیقه تشکیل می داد. در شروع آزمایش هر آکواریوم با 30 لیتر آب با شوری 9 گرم در لیتر پر شد و تعداد 20 قطعه گاماروس, با وزن کل 200 میلی گرم در هر ظرف چهارگوش قرار داده شد. برای تغذیه گاماروس ها با توجه به تیمارهای غذایی, در هر واحد آزمایش مقد ار یکسانی (0.5 گرم برگ خشک) برگ چنار (تیمار 1), توسکا (تیمار 2) و مخلوط آن دو (تیمار 3) به عنوان غذای اولیه گاماروس قرار داده شد و در طول آزمایش برگ ها تعویض شد و از برگ های تازه استفاده شد. دمای آب در بین تیمارها در طول مدت آزمایش تغییراتی بین 28-24 درجه سانتی گراد و pH تغییراتی بین 7.49-8.23 را داشت. غلظت پیراسنجه های کیفی آب شامل سختی, کلسیم, ازت کل, کربنات و بی کربنات در طول مدت آزمایش کاهش یافت. در روز دهم, بیستم و سی ام, میزان مرگ و میر گاماروس ها در هر واحد آزمایش ثبت شد. بر اساس آزمون دانکن با سطح اعتماد 0.05, درصد بازماندگی گاماروس ها اختلاف معنی داری را در بین تیمارهای آزمایش نشان داد (p<0.05). مقدار ماندگاری گاماروس ها در تیماری که برگ چنار استفاده شده بود نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. نتایج این تحقیق نشان داد که گاماروس کومارکی از برگ چنار بهتر تغذیه می کند و ماندگاری آن در هنگام استفاده از برگ چنار به عنوان غذا در مقایسه با برگ توسکا و مخلوطی از این دو برگ بیشتر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رفیعی، غلامرضا، سرخیل، مهرداد، احمدی فر، نصراله، و فرحمند، حمید. (1387). بررسی اثر سه جیره غذایی برگ درخت بر بازماندگی Gammarus komareki در شرایط آزمایشگاهی. پژوهش و سازندگی، 21(2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان)، 95-101. SID. https://sid.ir/paper/20079/fa

    Vancouver: کپی

    رفیعی غلامرضا، سرخیل مهرداد، احمدی فر نصراله، فرحمند حمید. بررسی اثر سه جیره غذایی برگ درخت بر بازماندگی Gammarus komareki در شرایط آزمایشگاهی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان):95-101. Available from: https://sid.ir/paper/20079/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا رفیعی، مهرداد سرخیل، نصراله احمدی فر، و حمید فرحمند، “بررسی اثر سه جیره غذایی برگ درخت بر بازماندگی Gammarus komareki در شرایط آزمایشگاهی،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان، pp. 95–101، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20079/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button