مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,365
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

863
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل موثر بر ضایعات خوراک در صنعت طیور گوشتی کشور و راهکارهای کاهش آن

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 127

چکیده

 پرورش طیور به منظور تولید منبع غذایی پروتئین دار با قیمت مناسب, به یک صنعت سودآور تبدیل گردیده است. ولی بررسی ها نشان می دهند که بیشترین ضایعات در این صنعت, ضایعات خوراکی است که در یک ضریب تبدیل نامطلوب ظاهر می گردد. در پژوهش حاضر عوامل فنی, فناوری و مدیریتی موثر بر این ضایعات بررسی شده اند. برای این منظور از روش پژوهش پیمایشی استفاده شد و با روش نمونه گیری سیستماتیک پنج استان اول کشور که بیش از %53 ظرفیت تولیدی را دارا بودند انتخاب شدند. وسیله پژوهش (پرسشنامه) بر اساس بررسی پیشینه نگاشته تهیه شد و روایی و پایایی آن تامین گردید. با توجه به پراکندگی واحدها در سطح کشور و محدودیت همکاری مدیران آنها, تعداد 200 مرغداری گوشتی به روش تصادفی مورد مطالعه قرارگرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که بیشترین ضریب تبدیل خوراک در استان خراسان (6.21), کمترین در استان مازندران (2.49) و میانگین کل کشور 3.80 است. از میان عوامل سه گانه مورد مطالعه, عوامل فنی شامل ظرفیت بالای مرغداری, نداشتن مجوز رسمی فعالیت, استفاده نکردن از خوراک حبه و حبه خرد شده؛ عوامل فناوری شامل تهیه خوراک از یک منبع, به ویژه از منابع غیررسمی, استفاده ناصحیح از حوضچه ضدعفونی ورودی و رطوبت سنج در سالن ها, استفاده کردن از پنجره در سیستم ترکیبی تهویه سالن ها, استفاده ناصحیح از فناوری های ضدعفونی سالن ها؛ و بالاخره, عوامل مدیریتی شامل فاصله زمانی طولانی بین دو نوبت جوجه ریزی (که منجر به دفعات کمتر جوجه ریزی در سال می شود), افزایش تعداد جوجه در یک دوره پرورش, ارسال زودتر از موعد مرغ تولیدی به کشتارگاه و بی اطلاعی مدیران از استاندارد ضایعات خوراک, زیاده روی در خوراک دادن و نحوه ناصحیح توزیع خوراک در سالن, بر بالا بودن ضریب تبدیل خوراک تاثیر داشته اند. راهکارهای پیشنهادی برای کاستن ضایعات خوراک در مقاله ارائه شده اند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شاه ولی، منصور، و معینی زاده، هوشنگ. (1387). بررسی عوامل موثر بر ضایعات خوراک در صنعت طیور گوشتی کشور و راهکارهای کاهش آن. پژوهش و سازندگی، 21(2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان)، 115-127. SID. https://sid.ir/paper/20080/fa

Vancouver: کپی

شاه ولی منصور، معینی زاده هوشنگ. بررسی عوامل موثر بر ضایعات خوراک در صنعت طیور گوشتی کشور و راهکارهای کاهش آن. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان):115-127. Available from: https://sid.ir/paper/20080/fa

IEEE: کپی

منصور شاه ولی، و هوشنگ معینی زاده، “بررسی عوامل موثر بر ضایعات خوراک در صنعت طیور گوشتی کشور و راهکارهای کاهش آن،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان، pp. 115–127، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20080/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا