مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

713
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

710
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فلور قارچی کلنی های زنبورعسل استان آذربایجان غربی

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 59

چکیده

 در این بررسی که هدف اصلی آن شناسائی فلور قارچی کلنی های زنبورعسل استان آذربایجان غربی بوده است, طی سالهای 1384 الی1389 از تعدادی از کلنی های زنبورعسل این استان بالغ بر 2000 نمونه شامل زنبور بالغ, لارو و شفیره, گرده گل و عسل در شرایط تمیز ودر ظروف نمونه برداری پلاستیکی جمع آوری و در کنار یخ به آزمایشگاه منتقل گردید. نمونه ها بعد از آماده سازی, بطور جداگانه در محیط کشت سابرودگستروز آگار کشت شده و در دمای25 درجه ساتتی گراد قرار داده شدند و تا 10 روز بعد از کشت نمونه ها, قارچها و مخمرهای مختلف موجود در آنها شناسائی وثبت گردیدند. در طول سه فصل نمونه برداری از 500 نمونه زنبوربالغ 357 مورد (71.4 درصد) و از 500 نمونه لارو و شفیره 353 مورد (70.6 درصد) و از 500 نمونه گرده گل 459 مورد (91.8 درصد) و از 500 نمونه عسل 364 مورد (72.8 درصد) آلوده به قارچها و مخمرهای مختلف بوده اند. قارچها و مخمرهای جداسازی شده و میزان حضور آنها در نمونه ها عبارتند از: مخمرها (29 درصد), پنی سیلیوم (12 درصد), موکور (8 درصد), هلمنتوسپوریوم (4 درصد), آلترناریا (3 درصد), کلادوسپوریوم (2.5 درصد), پسیلومایسس (1.1 درصد), اسکوپولاریویسیس (1 درصد), رایزوپوس (0.8 درصد), استمفیلیوم (0.8 درصد) و سپتونیوم (0.3 درصد). این نتایج نشان می دهد که انواع قارچها ومخمرها با میزان نسبتا زیادی درکلنی های زنبور عسل وجود دارند که در صورت عدم رعایت بهداشت کلنی های زنبورعسل و عدم دقت در استحصال و نگهداری فراورده های آن, می توانند به عنوان یکی از عوامل بروز عوارض در زنبورعسل و کاهش کیفیت فراورده های آن و همچنین مخاطراتی در مصرف کنندگان فراورده های زنبورعسل تلقی شوندکه البته میزان تاثیر این عوامل در بروز این مشکلات نیازمند بررسیهای بیشتری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، مصطفی، و محرمی، مجتبی. (1395). بررسی فلور قارچی کلنی های زنبورعسل استان آذربایجان غربی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 29(3 (پیاپی 112))، 51-59. SID. https://sid.ir/paper/200838/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی مصطفی، محرمی مجتبی. بررسی فلور قارچی کلنی های زنبورعسل استان آذربایجان غربی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1395؛29(3 (پیاپی 112)):51-59. Available from: https://sid.ir/paper/200838/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی مرادی، و مجتبی محرمی، “بررسی فلور قارچی کلنی های زنبورعسل استان آذربایجان غربی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 29، no. 3 (پیاپی 112)، pp. 51–59، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200838/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا