مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

787
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

513
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مقادیر چربی و ماده خشک کبد و ارتباط بین آنها در بین گونه های اهلی نشخوارکنندگان ذبح شده در کشتارگاه ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 40

چکیده

 درصد چربی در ماده خشک و تر کبد و درصد ماده خشک کبد در تعداد 384 راس دام کشتار شده شامل 114 راس گاو, 100 راس گاومیش, 147 راس گوسفند و 23 راس بز با توجه به گونه دام, جنس و سن تعیین و ارتباط بین پارامترهای کبدی مطالعه شد. میانگین درصد چربی در ماده خشک و تر کبد و ماده خشک کبد در گاوها به ترتیب 3.6 درصد, 1.1 درصد, 29.7 درصد, گاومیش ها 5.3 درصد, 1.55 درصد, 29.2 درصد, گوسفندها 3 درصد, 0.83 درصد, 27.9 درصد و بزها 2.91 درصد, 1.55 درصد و 28.4 درصد تعیین گردید. بالاترین حد درصدچربی در ماده خشک و تر کبد به ترتیب در گاومیش (20.5 درصد, 6.2 درصد) و پائین ترین آنها در گوسفند ( 5.14درصد, 1.55 درصد) و برای ماده خشک کبد به ترتیب در گاو ( 38.2درصد) و گوسفند ( 31.9درصد) مشاهده شد. آنالیز آماری (ANOVA) پارامترهای کبدی, اختلاف معنی داری را در بین نشخوارکنندگان نشان داد. پارامترهای کبدی در دام های نر و ماده به جز بزها اختلاف معنی داری را نشان ندادند. در بررسی انفرادی دام ها, حدود 15 درصد از گاومیش ها و 3.5 درصد از گاوها بیشتر از 10 درصد چربی در ماده خشک کبد بودند در صورتیکه در نشخوارکنندگان کوچک کمتر از 6 درصد بود. به استثنا رابطه مثبت بین درصدچربی در ماده خشک با تر کبد, رطوبت با ماده خشک کبد, هیچ رابطه معنی داری بین درصد چربی در ماده خشک و تر کبد با ماده خشک کبد مشاهده نگردید. لذا می توان گفت که میانگین درصد چربی در ماده خشک کبد در نشخوارکنندگان کوچک کمتر از بزرگ ها بوده و گاومیش بیشتر از گاو می باشد. میانگین درصد ماده خشک کبد در گاوها بیشترین و گوسفندها کمترین است. تفاوت بین گونه ها معنی دار بوده, اما سن و جنس در پارامترهای کبدی موثر نیستند. احتمال لیپیدوز کبدی در گاومیش ها بیشتر از گاو و در گوسفند و بزها ضعیف است. بین چربی کبد با ماده خشک کبد رابطه ای وجود نداشته و مستقل از یکدیگر هستند. سرانجام با استناد به ماده خشک, کیفیت غذائی کبد به ترتیب از گاو به گاومیش, سپس بز و نهایتا گوسفند طبقه بندی می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رامین، علی قلی، تاجیک، حسین، جلوداری، بابک، نوزاد، شهرام، جلوداری، مهیار، آشتاب، غزاله، و رامین، سینا. (1391). ارزیابی مقادیر چربی و ماده خشک کبد و ارتباط بین آنها در بین گونه های اهلی نشخوارکنندگان ذبح شده در کشتارگاه ارومیه. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 25(3 (پیاپی 96))، 35-40. SID. https://sid.ir/paper/200905/fa

    Vancouver: کپی

    رامین علی قلی، تاجیک حسین، جلوداری بابک، نوزاد شهرام، جلوداری مهیار، آشتاب غزاله، رامین سینا. ارزیابی مقادیر چربی و ماده خشک کبد و ارتباط بین آنها در بین گونه های اهلی نشخوارکنندگان ذبح شده در کشتارگاه ارومیه. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1391؛25(3 (پیاپی 96)):35-40. Available from: https://sid.ir/paper/200905/fa

    IEEE: کپی

    علی قلی رامین، حسین تاجیک، بابک جلوداری، شهرام نوزاد، مهیار جلوداری، غزاله آشتاب، و سینا رامین، “ارزیابی مقادیر چربی و ماده خشک کبد و ارتباط بین آنها در بین گونه های اهلی نشخوارکنندگان ذبح شده در کشتارگاه ارومیه،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 25، no. 3 (پیاپی 96)، pp. 35–40، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200905/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا