مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,365
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثراستفاده همزمان پروبیوتیک و مولتی آنزیم (پری مالاک و کمین) بر عملکرد جوجه های گوشتی با جیره های بر پایه گندم و جو

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 32

چکیده

 هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر استفاده همزمان آنزیم و پروبیوتیک بر عملکرد جوجه های گوشتی بود. این آزمایش به مدت 45 روز و با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 به صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی, در 6 تیمار, 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام گردید. جیره های غذایی بر پایه گندم و جو, برای همه گروه های آزمایشی ثابت در نظر گرفته شد. آنزیم مورد استفاده در سه سطح (سطح صفر, نصف سطح توصیه شده و سطح توصیه شده (500 گرم) ) و پروبیوتیک مورداستفاده در دو سطح (سطح صفر, سطح توصیه شده) به کاربرده شدند. در سن 45 روزگی, جوجه ها برای آخرین بار وزن کشی شده و وزن زنده هر تیمار مشخص گردید. سپس از هر تکرار دو نمونه (جوجه) که از نظر وزن زنده میانگین هر تیمار را داشتند, به منظور بررسی صفات لاشه و خصوصیات قسمت های مختلف روده ذبح گردیدند. نتایج حاصله از آزمایش نشان داد که در کل دوره آزمایش (45-1 روزگی) آنزیم مورد استفاده در سطح توصیه شده به طور معنی داری باعث افزایش میانگین وزن بدن و بهبود ضریب تبدیل غذایی شده است (p<0.05). استفاده از پروبیوتیک نیز به صورت معنی داری باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید .(p<0.05) استفاده از آنزیم و پروبیوتیک در مصرف خوراک تفاوت معنی داری نداشت. افزایش درصد لاشه نیز در مورد اثر اصلی آنزیم, پروبیوتیک و استفاده همزمان آنها اختلاف معنی دار نشان داد .(p<0.05) اما در درصدهای ران و سینه تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین درصد چربی محوطه بطنی در استفاده همزمان از آنزیم و پروبیوتیک کاهش یافت .(p<0.05) اما کاهش درصدهای مربوط به کبد, دئودنوم و طول ژئوژنوم تنها در زمان استفاده از آنزیم تفاوت معنی دار نشان داد .(p<0.05)به طور کلی استفاده از آنزیم و پروبیوتیک به تنهایی به دلیل تاثیر مطلوب بر ضریب تبدیل غذایی, قابل توصیه است اما استفاده همزمان آنها تاثیر مطلوب تری بر عملکرد پرنده نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ممتازان، راضیه، مروج، حسین، زاغری، مجتبی، و منصوربهمنی، منصوره. (1390). اثراستفاده همزمان پروبیوتیک و مولتی آنزیم (پری مالاک و کمین) بر عملکرد جوجه های گوشتی با جیره های بر پایه گندم و جو. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 25(4 (پیاپی 93))، 18-32. SID. https://sid.ir/paper/200975/fa

    Vancouver: کپی

    ممتازان راضیه، مروج حسین، زاغری مجتبی، منصوربهمنی منصوره. اثراستفاده همزمان پروبیوتیک و مولتی آنزیم (پری مالاک و کمین) بر عملکرد جوجه های گوشتی با جیره های بر پایه گندم و جو. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛25(4 (پیاپی 93)):18-32. Available from: https://sid.ir/paper/200975/fa

    IEEE: کپی

    راضیه ممتازان، حسین مروج، مجتبی زاغری، و منصوره منصوربهمنی، “اثراستفاده همزمان پروبیوتیک و مولتی آنزیم (پری مالاک و کمین) بر عملکرد جوجه های گوشتی با جیره های بر پایه گندم و جو،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 25، no. 4 (پیاپی 93)، pp. 18–32، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200975/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا