مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

840
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر افزودن خوراکی ویتامین C بر عملکرد بیوشیمیایی سرمی کبد در ماهی قزل آلای رنگین کمان قبل از رسیدن به مرحله پرواربندی

صفحات

 صفحه شروع 154 | صفحه پایان 162

چکیده

 ماهی قزل آلای رنگین کمان یکی از مهم ترین گونه های آزاد ماهیان با ارزش اقتصادی بالا برای پرورش جهانی بوده و بخش بزرگی از میزان تولید آبزیان را به خود اختصاص می دهد و حضور پررنگی در زنجیره غذایی دارد. لذا در این تحقیق به بررسی عملکرد فعالیت آنزیم های کبدی این ماهی در مواجهه با غلظت های مختلف ویتامین C پرداخته شد.. تعداد 70 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن  170±10گرم, در تانک های 70 لیتری قرار گرفتند. برای این مطالعه سه تیمار در نظر گرفته شد که شامل (شاهد, 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم واحد غذا) بود. پس از قرارگیری ماهیان در معرض غلظت های مختلف ویتامین C در طی روزهای پنجم و دهم به منظور تهیه سرم, نمونه های خون ماهیان استحصال گردید. در روز دهم فعالیت آنزیم ALP در گروه های تیمار 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی داری داشت (P<0.05). در روزهای پنجم و دهم فعالیت آنزیم ALT در تیمار 400 میلی گرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی داری نشان داد (P<0.05). روز پنجم در فعالیت آنزیم های ACP و AST در گروه های تیمار400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به هم اختلاف معناداری مشاهده شد (P<0.05) و هر دو نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی داری داشتند (P<0.05). در روز دهم فعالیت آنزیم AST در تیمار 800 میلی گرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به سایر تیمارها افزایش معنی داری نشان داد (P<0.05). به طور کلی می توان نتیجه گرفت که غلظت 400 میلی گرم ویتامین C در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان توانایی تاثیر بر بهبود عملکرد آنزیم ALT را دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دارایی نیا، فاطمه، هدایتی، سیدعلی اکبر، سلاطی، امیرپرویز، و حسینی فر، سیدحسین. (1396). بررسی تاثیر افزودن خوراکی ویتامین C بر عملکرد بیوشیمیایی سرمی کبد در ماهی قزل آلای رنگین کمان قبل از رسیدن به مرحله پرواربندی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 30(1 (پیاپی 114))، 154-162. SID. https://sid.ir/paper/201019/fa

    Vancouver: کپی

    دارایی نیا فاطمه، هدایتی سیدعلی اکبر، سلاطی امیرپرویز، حسینی فر سیدحسین. بررسی تاثیر افزودن خوراکی ویتامین C بر عملکرد بیوشیمیایی سرمی کبد در ماهی قزل آلای رنگین کمان قبل از رسیدن به مرحله پرواربندی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(1 (پیاپی 114)):154-162. Available from: https://sid.ir/paper/201019/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه دارایی نیا، سیدعلی اکبر هدایتی، امیرپرویز سلاطی، و سیدحسین حسینی فر، “بررسی تاثیر افزودن خوراکی ویتامین C بر عملکرد بیوشیمیایی سرمی کبد در ماهی قزل آلای رنگین کمان قبل از رسیدن به مرحله پرواربندی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 1 (پیاپی 114)، pp. 154–162، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201019/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button