مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,288
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

832
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات مکانیکی و تجزیه پذیری بیوپلاستیک تهیه شده از سلولز کاه و الیاف خرما

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 29

چکیده

 در دو دهه اخیر استفاده از بیوپلاستیک ها در صنایع مختلف به عنوان جایگزین پلاستیک های معمولی مورد توجه قرار گرفته است. از نظر کاربری, خصوصیات مکانیکی و تجزیه پذیری بیوپلاستیک ها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. در این پژوهش, سلولز کاه گندم به نسبت های با گلیسرول مختلف مخلوط و پس قرار دادن در یک قالب با الیاف خرما تحکیم داده شدند. با قرار دادن هر قالب در دستگاه پرس هیدرولیکی و حرارت دهی همزمان, صفحات بیوپلاستیک مورد نظر تهیه شدند. آزمایش ها بر اساس طرح فاکتویل 3×3 انجام و تاثیر درصد وزنی سلولز در سه سطح 50%, 60% و 70% و تحکیم دهی با الیاف در سه وضعیت الیاف شبکه ای, رشته ای و بدون الیاف بر استحکام کششی و خمشی, مدول الاستیک کششی و خمشی و کرنش کششی بیوپلاستیک ها مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که وضعیت تحکیم درصد وزنی سلولز, و اثر متقابل این دو عامل بر تمام خصوصیات مکانیکی ذکر شده معنی دار بود (a=0.05). بیشترین استحکام کششی و خمشی مربوط به اضافه کردن 50% وزنی سلولز و در حالت تحکیم دهی شبکه ای و به ترتیب 1992.02MPa و 28.71MPa به دست آمد. همچنین بیشترین مدول کششی و خمشی در حالت اضافه کردن 70% وزنی سلولز و تحکیم یافته رشته ای (در حالت کششی40.4 MPa  و در حالت خمشی 2.3 MPa مشاهده شد. بررسی روند تجزیه پذیری بیوپلاستیک ها با قرار دادن نمونه هایی از آن ها در شکمبه یک گوسفند فیسوله گذاری نشان داد که با افزایش درصد وزنی سلولز, میزان تجزیه پذیری نمونه ها کاهش می یابد. پس از گذشت 48 ساعت بیشترین میزان تجزیه پذیری مربوط به نمونه های 50% وزنی سلولز بود که به طور میانگین به مقدار 74% تجزیه شدند. روند تجزیه پذیری با استفاده از رابطه ریاضی مدل سازی شد که این مدل به خوبی در داده های آزمایشگاهی برازش شد .(R2=0.97)

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عمرانی فرد، حسام، غضنفری مقدم، احمد، و یوسفی انصاری، محسن. (1393). بررسی خصوصیات مکانیکی و تجزیه پذیری بیوپلاستیک تهیه شده از سلولز کاه و الیاف خرما. ماشین های کشاورزی، 4(1)، 21-29. SID. https://sid.ir/paper/201371/fa

    Vancouver: کپی

    عمرانی فرد حسام، غضنفری مقدم احمد، یوسفی انصاری محسن. بررسی خصوصیات مکانیکی و تجزیه پذیری بیوپلاستیک تهیه شده از سلولز کاه و الیاف خرما. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1393؛4(1):21-29. Available from: https://sid.ir/paper/201371/fa

    IEEE: کپی

    حسام عمرانی فرد، احمد غضنفری مقدم، و محسن یوسفی انصاری، “بررسی خصوصیات مکانیکی و تجزیه پذیری بیوپلاستیک تهیه شده از سلولز کاه و الیاف خرما،” ماشین های کشاورزی، vol. 4، no. 1، pp. 21–29، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201371/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button